Na wstępie chciałabym zaznaczyć, że nie za bardzo wiedziałam w jakim dziale umieścić mój wątek, jednak zdecydowałam się na ten ze względu na obecność młodych mam
Jestem jeszcze młodą osobą (19lat) jednak nadwyraz dojrzałą i odpowiedzialną jak na swój wiek, w stałym i szczęśliwym związku od ponad 3 lat. Jak każda kobieta myślę o tym aby w przyszłości założyć rodzinę. I to jest jednym z powodów mojego aktualnego odchudzania. Rok temu miałam operację kręgosłupa, nie wolno mi dźwigać ponad 10kg. Wiadomo, że chęć posiadania dziecka wiąże się z ciążą, a to z przybraniem na wadze. Ja najpierw muszę schudnąć, żebym mogła ponownie przytyć podczas ciąży nie obciążając za bardzo kręgosłupa (choć wiem, że w ostatnich miesiącach będę musiła leżeć).
I tu wreszcie przechodzę do tematu mojego wątku Chciałabym dowiedzieć się, jak najlepiej odżywiać się podczas ciąży, aby nie zaszkodziło to dziecku i żeby nie przybrać na wadze np. 40 kg (choć wiem, że tycie w tym okresie, to indywidualna sprawa).
Oczekuję na wyczerpujące odpowiedzi i rady
Pozdrawiam