-
Bobsonku to co wymienilas mi sie kojarzy z pączkiem ale tym z dziurką (swoją drogą też pyszny ), o tym gniazdku na początku napsała Ninti, z tym, że napisała "gniazdko serowe", a Verdona napisała "gniazdko" jestem ciekawa czy dziewczyny myślą o tym samym prosimy o odpowiedz i przepisik...na serowe i nie serowe również
-
a no możliwe
no to ja też chcę wiedzieć w takim razie co to jest to gniazdko
-
No to teraz ja
Nie wiem, jaka byłaby kolejność poszczególnych posiłków, ale w moim menu z pewnościa znalazłyby się:
ryż z budyniem, bitą śmietaną i truskawkami (przepis własny, do dziś żałuję, że wymyśliłam,bo niezbyt korzystnie odbiło się to na mojej figurze )
musli Crunchy tropikalne - cała paczka
blok czekoladowy z dużą ilością bakalii
karmelowo-orzechowe ciasto mojej Mamy
mleko w proszku albo słodzone skondensowane ( mmmmmmm...)
grzanki z żółtym serem
zupa neapolitańska też z żółtym serkiem
ewentualnie pizza na grubym cieście i fryteczki
w międzyczasie podgryzałabym suszone fihi, daktyle, ananasy i rodzynki królewskie
No, a później bym zdychała przez cztery tygodnie
-
Josaris truskawki też uwielbiam...jaki przepis jeśli można spytać? ja zawsze robiłam tak, że truskawki krołam na ćwiarki i to polewałam bitą śmietana...aczkolwiek już w zeszłe wakacje bita śmietana bardzo żadko gościła w moim menu...z wiadomych powodów
-
Ja jestem bardzo truskawkolubna
A przepis jest na takie słodkie danie obiadowe, niezbyt, niestety, dietetyczne.
Gotuję ryż na mleku z dodakiem cukru, migdałów i wanilii. Pod koniec gotowania dodaję trochę rozrobionego w zimnym mleku budyniu śmietankowego, dzieki czemu ryż robi się bardzo gęsty. Wylewam na talerzyk, obficie polewam bitą śmietanką i zmiksowanymi truskawkami. Pyszne i na ciepło i na zimno Nie pamiętam, kiedy ostatnio jadłam, ale chyba sobie któregoś dnia zaserwuję
-
o jaaaa, to musi być pyszne na pewno sprobuje, poczekam tyllko na sezon truskawkowy, bo wole truskawi prosto z krzaczka niż mrożone jakby tak odjąć migdały i dodać śmietane light, nie było by tak zle
-
nie mam zielonego pojecia jak to sie robi bo jadałam tylko w restauracjach wohgole kocham ta kuchnie !! To sie nazywa chyba rosol chinski ,albo cos kolo tego widzialam rozne przepisy na ncie
-
Dla mnie gniazdka to pączki z ciasta ptysiowego smazone w głębokim tłuszczu - polukrowane pycha. Na całe szczęscie nie ma takich w Krakowie tu widzialam pączki angielskie a to nie to samo :P
pozdrawiam
-
w takim razie gniazdko serowe to inaczej pączek z serem??
-
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki