-
Teraz to się trochę zgubiłam. Mówicie żeby jeść dużo produktów białkowych a mniej węglowodanowych. Z drugiej strony pojawiła się opinia żeby jeść dużo błonnika. Nie jestem pewna, ale błonnik znajduje się chyba w produkach, które mają dużą ilość węglowodanów. Więc ... ?
-
no fakt, białka podkręcają metabolizm, ale przecież w produktach białkowych też jest błonnik, choćby te same orzechy już 4 dzień jem bardzo mało węgli, nie przekraczam 80 - 100 g dziennie. Pozwalam sobie na kromkę chleba, jakieś jabłko, myślę, że można połączyć jedzenie dużej zawartości białka z dostarczaniem błonnika z produktów węglowodanowych. Po tygodniu napiszę, jak mi idzie dalej. Dodam, że w ciągu 2 dni schudłam 2 kg nie ograniczam się, jem do syta, ale głównie produkty białkowe
-
2kg w 2dni ???? hm...
Tak czy inaczej w moim przypadku taka dieta odpada, źle się czuję jeśli nie jem owoców.
-
mnie się też tak wydawało...ale nie jest tak źle...zjadam 1 owoc dziennie i jest super
-
Cholerka! w zasadzie to można powiedzieć że ja jestem na tej diecie małowęglowodanowej- dziś zjadłam tylko 3 kromki wasy !
-
Cholerka! w zasadzie to można powiedzieć że ja jestem na tej diecie małowęglowodanowej- wczoraj i dziś (tak długo trwa moja dieta ) zjadłam tylko po 3 kromki wasy! no i ziemniaczka jednego
-
jedz węglowodany, ale w "dobrej" postaci. Kasze, ryże, makarony, pieczywo pełnoziarniste. Unikaj węglowodanów ze słodyczy i ziemniaków. Taka moja rada
-
Qwerq to może jeszcze podpowiedz co się zalicza do białek oprócz mięska, mleka, jajek i jogrutów.
Echhh te ziemniaczki... takie pyszniutkie są, zwłaszcza z odrobniką masełka.
-
białka dziela się na roślinne i zwierzęce. zwierzęce uchodza za pełnowartościowe, a znajduja się we wszystkie rodzajach czerwonego i białego mięsa, drobiu, rybach, jajkach, mleku i produktach mlecznych, serach białych i żółtych, jogurtach. białka zwierzęce występuja zawsze w połączeniu z tłuszczami pochodzenia zwierzęcego (co podnosi poziom cholesterolu), dlatego warto wybierać chude wyzej wymienione produkty. białka roślinne znajdują się w roślinach strączkowych (soja, fasola, groch, bób, soczewica), orzechach, produktach zbożowych, warzywach i roślinach bulwiastych
-
Qwerq dzięki wielkie
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki