warzywa na patelnię. mniam mniammm. ale usmażyć to trzeba. no a olej i oliwa z oliwek to tylko troszeczkę, a kaloryczność dania wzrasta ze 2 razy.
co zamiast olejów?
proszę o pomoc...
warzywa na patelnię. mniam mniammm. ale usmażyć to trzeba. no a olej i oliwa z oliwek to tylko troszeczkę, a kaloryczność dania wzrasta ze 2 razy.
co zamiast olejów?
proszę o pomoc...
Ja warzywa na patelnię "podsmażam" na bulionie. Rozgrzewam patelnię i powoli dolewam bulionu, bo nie chcę, żeby warzywa były całowicie ugotowane.
a ja dodaje noramlnie troche wody;p i smaze tak jakby na wodzie;p
http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/s...?p=154#post154
waga 55 ;(
wzrost: 163
BMI : 20.7
łydka: 35cm
kolano: 38cm
udo: 53cm
biodra: 86cm
przed pępkiem: 79cm
talia: 65cm
kolejne ważenie 31.07
woda + przykrywka + malutki ogień = nie trzeba wcale oleju
tak jak wyżej :]
no i to jest wspanialy sposob;D ja jeszcze do tego dodaje przyprawy
http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/s...?p=154#post154
waga 55 ;(
wzrost: 163
BMI : 20.7
łydka: 35cm
kolano: 38cm
udo: 53cm
biodra: 86cm
przed pępkiem: 79cm
talia: 65cm
kolejne ważenie 31.07
dzięki wielkie bo bałam się że na wodzie mi się przypali...
uwielbiam te różne mrożonki nordisa. mrrr
a ja jak smaze na bulionie to mi to wszystko rozmieka pewnie za duzo naraz wlewam i potem mam ciapke zamiast warzyw
Bez przesady!!!
Taka paczka warzyw ma 150-200 kalorii. Dodaje lyzke oleju i ma moze max 300, wiec jak na obiad to i tak nieduzo. A poza tym niektore witaminy rozpuszczaja sie tylko w tluszczach, dlatego ja dodaje te lyzke, a czesc tak zostaje na patelni.
no tak racja...tylko np jak warzywka maja byc tylko dodatkiem do np mieska to lepiej zeby mialy mniej kcal a jak same to ok chociaz ja osobiscie jeszcze nie probowalam zjesc naraz paczki warzyw
Zakładki