-
-
to dobrz az sie przestraszlam :P
-
Heh wole nie myśleć co by było gdybym zjadła banana z rybą ;P
-
ryby
Hej
Ja dzis robie sobie rybke (mintaj-filety) na obiad z kiszona kapustka. Mama wczoraj zrobila po 19! o zgrozo rybke w panierce i mnie sie pyta czy chce jesc. Oszalala ta moja mama :P Wiec powiedzialam jej zeby mi zostawila te filety na dzis.
I teraz mam pytanie. Ja nie mam wagi. Wiec ile taki filet/plat moze miec gram? Wiecej niz 100 czy mnie? Bo nie wiem jak to sobie liczyc. Czy moze przerzucic sie na kostki? Bo kostki mniej wiecej wygladaja tak samo, a ten filet moze byc raz dluzszy a raz krotszy, zalezy jaka rybcia byla.
Podobnie z piersia z kurczaka Nie mam wagi, a mama jak kupuje to hurtem i pieron wie ile jeden "cycek" ma, bo ja zawsze biore jednego silikona
-
pegi z tego co ja weim to te silikony są najmniej kaloryczne z całego mięsa..wystarczy je dobrze przygotować
Pierś gotowana (średnio 100g) = 135 kcal
Pierś pieczona (średnio 100g) = 145 kcal
Pierś smażona panierowana (średnio 100g) = 230 kcal
Pierś surowa (średnio 100g) = 122 kcal
Więc najlepiej jeść surową Mój kot wprost przepada za surową piersią z kurczaka
A przy okazji..nie wiem czy coś takiego jadacie, ale dziś na obiad mam sobie zjeść kluski na parze, a nie wiem ile to kcal bo kurna nie pisze na tym ich opakowaniu
-
Nie ma jak w naturze, hehehe ale ja wybieram opcje gotowaną
-
Wlasnie jestem po obiadku:
2 szklanki kapusty kiszonej z marchewka i pietruszka, oraz 2 filety/platy mintaja. Fileta posypalam przyprawami i sru na patelnie teflonowa, dodalam lyzeczke oliwy z oliwek. Przykrylam pokrywka i w 5 min mialam mieciutka rybke.
Objadlam sie jak swinka...i to mnie przeraza! Jak myslicie, ile takie jedzenie moglo miec kcal? Bo najadlam sie bardziej niz piersia z kurczaka i warzywami. I mam male wyrzuty sumienia, ze za duzo zjadlam, bo ja mam takie glupi tok myslenia, ze jak czuje niedosyt jedzenia to jest ok, a jak sie najem to ze "zgrzeszylam"
P.S. Ciekawe ile bede teraz trawic ta kapuste
P.P.S. U mnie jest 15.45 a na forum pokazuje godzine wstecz
-
ojoj swinka jada naprawde ochydne, restzki ty jestes człowiekiem!
-
bez panierki.
a moj bardzo pyszny przepis to:
jeden duzy lub dwa male filety, kroje w poprzek tak zeby takie czastki byly
duza marchewka- utrzec na grubych oczkach
1/4 selera- -||-
przyprawy: zilolola prowansalskie, oregano, kurkuma, imbir mielony.
na patelnie troche wody, na to czesc warzywak, pozniej rybka, i druga czesc warzywek, pod przykryciem dusze az rybka dojdzie, delikatnie mieszajac zeby nic nie przywarlo, jak tzreba dlewam troszke wody, zaem na spod troche oliwy daje.
rybka pyszna. polecam, jak uztwam mintaja to kalorie sa znikome.
-
Moja rybka :)
Też chcę schudnąć do 50 kg a nawet 49 Czyli jeszcze jakieś 5-6 kg musze pożegnać A lubię rybkę oto taką: mintaj gotuję z warzywami-marchewka,por,seler, właściwie dowolnie,co mam i w bulionie,przyprawiam dodatkowo jakąś bazylią i dodaję mnóstwo koncentratu pomidorowego-az na gęsto aha! no i chili-na ostro!! mmmm pychotka, naprawde... Aha a ze 6 kilo to juz schudłam i trzymam się na razie przy wadze, przede mną kolejne 6 kilosków , teraz reaktywuję dietkę-od dzisiaj
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki