-
Pieczone jabłka
Składniki na 4 porcje: 4 duże jabłka (np. antonówki, renety), łyżka miodu, 2 łyżki posiekanych orzechów, kilka wiśni (bez pestek) z kompotu lub likieru
- Jabłka umyj, wytrzyj, wydrąż gniazda nasienne tak, aby nie uszkodzić skórki
- Orzechy wymieszaj z miodem; otrzymaną masą napełnij miejsca po gniazdach nasiennych (do połowy). Do każdego jabłka włóż po 2-3 wiśnie
- Polej jabłka resztą miodu z orzechami
- Piecz 20 minut w temperaturze 160°C.
Porcja 140 kcal
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki