Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Suroweczki

  1. #21
    hiphopera jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    2

    Domyślnie

    nie chce zakładac nowego tematu wiec ten podniose


    co dodajecie do warzyw ,zeby zrobic malokaloryczna surowke ? bo ja np lubie strasznie kapuste pekinska z czosnkiem przyprawami i oliwa z winogron .. tlyko ze ta oliwa nie nalezy do najmniejkalorycznej rzeczy .. a moja mum daje jej duzo :/

    io szukam pomyslu jak zjesc smacznie i malokalorycznie )

  2. #22
    Guest

    Domyślnie

    Ile ma kalorii sałatka Colesław? Porowa...

  3. #23
    Magrat16 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    25-11-2004
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    7

    Domyślnie

    gotowe mają dużo niezdrowych konserwantów(mowa o tych z marketów) u mnie mistrzem robienia surówek jest mój tata. Przepis na moją ulubioną:
    Kapustę pekińską drobno kroimy, dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę, pokrojone w kostkę pomidory, ogórek i paprykę, mieszemy.Później wszystko polewamy sosem koperkowo ziołowym. ( jak ktoś go nie lubi może być odrobina oliwy z oliwek i cytryna) pycha! Mogę ją jeść w każdych ilościach

    19.08.2009 rusza mój maraton

  4. #24
    hiphopera jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    2

    Domyślnie

    a jak sie robi ten sos koperkowy ?:P

  5. #25
    Magrat16 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    25-11-2004
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    7

    Domyślnie

    moja mama akurat kupuje knorra w takich małych torebeczkach

    19.08.2009 rusza mój maraton

  6. #26
    Guest

    Domyślnie

    Perwers tez interesuje mnie Coleslaw,
    znalazłam tylko ze w KFC ta salatka ma w 100g- 69, 26 kcal.
    Będąc na wycieczce szkolnej, bedziemy jeść w KFC albo TelePizzy wiec sprawdzalam,

  7. #27
    hiphopera jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    2

    Domyślnie

    nie no dziewczyny nie jadacie surowek ?:> ze nie macie pomyslow co dodawac do srodka? :P

  8. #28
    ala2 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-07-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    surówki można robić z wielu składników, łączyć różne warzywa, wedlinę, jaja (to już chyba sałatki )
    Moje ulubione:
    surówka selerowa
    surowy seler zetrzeć na drobnej / średniej tarce
    kilka orzechów włoskich rozdrobnić
    wymieszać wszystko z sosem: odrobina majonezu, jogurt, pieprz, sól.

    sałatka z selera konserwowanego
    seler tym razem konserwowy, odsączyć, można przepłukać
    plasterki drobiowej wędlinki pokroić w paseczki
    ugotowane jajko na twardo pokroić
    wymieszać z sosem: trochę majonezu + jogurt + sól, pieprz
    można dodać groszek konserwowy, ogorka kiszonego

    surówka z pekinki
    pekinka
    pomidor
    ogórek szklarniowy
    trochę fety
    sos: oliwa, sól, pieprz, ocet można dodać zioła Kamisa do sałatek (nie mają świństw typu glutaminian, cukier, skrobia itd.) lub jeśli komuś nie przeszkadzają te dodatki można kupić sosiki Knorra / Winiar itd. do sałatek

    surówka z pora
    białą część pora pokroić w piórka 9cieniutkie plasterki), posolić
    odrobinę jabłka w drobniutką kosteczkę
    dodać majonez z jogurtem, solą i pieprzem

    surówka z marchewki i selera
    zetrzeć marchew
    zetrzć seler
    można nic więcej nie dodawać, jesli warzywa są soczyste
    ew. mozna przyprawić: sól, odrobinka cukru, pieprz, sok z cytryny

  9. #29
    ala2 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-07-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    P.S.
    co do sosów:

    daję trochę majonezu (żeby sos był ostry) i "rozcieńczam" go jogurtem - powstaje sosik, najczęściej trzeba dodać do niego przypraw: sól i pieprz.

    sos czosnkowy: rozdrobniony czosnek + to co wyżej

    vinegret: oliwa, sól, pieprz, ocet, cukier (można dodać trichę zwykłej musztardy lub takiej z ziarenek gorczycy)

    do mieszanki vinegret lub majonezowej można dodawać: zioła, paprykę, czosnek , przecier pomidorowy itd. wtedy się trochę zmienia smak. Można jeszcze sprobować kupić taki przecier paprykowy nie pamietam nazwy) nie ma dodatków tłuszczu itd. więc jest chyba niskokaloryczny.

  10. #30
    hiphopera jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    2

    Domyślnie

    o i taka odpowiedz mi sie podoba
    konkretnie na temat
    dziekuje bardzooo )

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •