Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Owsianka

  1. #1
    usiorka jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    15-05-2005
    Posty
    0

    Domyślnie Owsianka

    Ile kcal ma owsianka? z tego co liczyłam czyli półtorej szklanki mleka + 50 g płatkow = około 400 mnie ten wynik przeraża moze ktos poda dokładny wynik ... licze na Was :*

  2. #2
    aaggii jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    06-02-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    tutaj na stronie jest napisane ze szklanka owsianki ma ok.160 kcal , tak samo znalazlam tez w innym zrodle

    poizdrawiam

  3. #3
    Verdona jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    01-05-2005
    Mieszka w
    Świdnik
    Posty
    0

    Domyślnie

    A ile zazwyczaj płatków owsianych bierze sie na szklanke mleka?Wogóle nie jadałam owsianek i chcę zacząć tylko kompletnie ciemna jestem..... Ile wy bierzecie żeby odpowiednia konsystencje miała??

  4. #4
    ermenel jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    28-06-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    a ja mam jeszcze inne pytanie z serii " a jak to się robi". No własnie ostatnio jadłam taką boską owsiankę z proszku zalewaną wodą, a wolałabym sama zrobić i wiedzieć co jest. No więc może ktoś by się nademną zlitował i napisał jakie składniki, jak i ile czasu robić i ile kalorii mniej wiecej wychodzi . Wiem, jestem straszna ale prosze? może ktoś mi pomoże? Nigdy w życiu nie jadłam owsianki domowej

  5. #5
    Awatar swieta666
    swieta666 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    3,991

    Domyślnie

    ja jadam owsianke
    u mnie to wyglada mniej wiecej tak:
    1,5 szklanki mleka 0,5% = ~130kcal
    2 lyzki czubate pl. owsianych = ~70kcal (tak mi sie wydaje ze 2 lyzki a nie 3, mam zapisane ale nie tu w domu )
    torebeczka cukru waniliowego = ~30kcal
    RAZEM ~230kcal

    gotuje mleko, jak zaczyna "dochodzic" do wrzenia (albo wystarczy zeby bylo bardzo gorace) to wsypuje platki i zmniejszam gaz bo potrafi wykipic i niech tak sie rozklejaja, dosyc czesto mieszam, aha i wsypuje cukier waniliowy do smaku, i jak juz osiagnie odpowiednia konsystencje (zgestnieje) to zdejmuje z ognia i szamam

    jesli chodzi o konsystencje to zalezy co kto lubi - czy rzadsza czy gestsza. dla mnie taka j.w. jest w sam raz
    mozecie sprobowac dac jeszcze szczypte (ale naprawde szczypte) cynamonu
    kiedys probowalam z rodzynkami (dla mnie za slodkie) i wiorkami kokosowymi (ok, ale nie wiem ile maja kalorii i ich nie liczylam )
    swego czasu dawalam jeszcze truskawki... bylo mniam...

    no, to powodzenia w kombinowaniu z owsianka

  6. #6
    MlodyAniolek jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    02-05-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    a ja polecam juz do takiej gotowej owsianki dorzucic granulowane otreby ze sliweczka albo z jablkiem(lub te i te) Kto jaka ilosc lubi. Mowie Wam,taka mieszanka jest pyszniutka. A w dodatku ja nie slodzilam niczym i na wodzie ja robie. Z mleczkiem bedzie jeszcze lepsza. No a +owocki albo miodzik.Mmmmm :P Mozna owsianke na wiele sposobow wcinac. I zawsze jest pyszniutka

  7. #7
    kamisia12 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-04-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Hej laski.Możecie mi wyjaśnićjak się wklejate drabinki i robaczki z wagą na posty??dzięki

  8. #8
    Witchy jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Posty
    0

    Domyślnie

    a ja biore 70 g płatków owsianych błyskawicznych (256 kcal) zalewam wrzątkiem, zostawiam, aż napęcznieją. Dodaje słodzik i cynamon (ilość kacl znikoma) i szamam na śniadanie można jakieś owocki dodać jak ktoś je większe śniadanie

    a ponoć owsianka to samo zdrowie gdzieś przeczytałam niedawno

    smacznej owsianki

  9. #9
    AAniAA19 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    04-04-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    owsianka a'la ania:

    płatki owsiane sypiemy do miseczki i zalewamy wodą, tak zeby płatki lekko przykryło, ale zeby nie pływały.
    odstawiamy na noc.
    a raniutko ścieramy na grubych oczkach jabłucho i mieszamy z płatkami....

    wcinać bo pycha!!!!!


  10. #10
    ermenel jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    28-06-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    dzieki za pomoc, jutro albo po jutrze wyprobuje :P

Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •