Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Ile kcal jest w murzynku? (ciasto)

  1. #11
    Guest

    Domyślnie

    laluniaa- nie ma sprawy
    polecam się na przyszłość

    ps. ja mam słabośc do tych z kremem, a ciasta francuskiego za bardzo nie lubię :/ (dzięki Bogu )

  2. #12
    MlodyAniolek jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    02-05-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    znalazłam inny przepisik i niestety ten murzynek tez jest dosc kaloryczny...

    MURZYNEK RUMOWY
    PRZYGOTOWANIE: 45 minut
    PIECZENIE: 45 minut
    PORCJA: 340 kcal
    SKŁADNIKI NA 12 PORCJI

    CIASTO:
    3/4 kostki margaryny
    3/4 szklanki cukru
    3 jajka
    czubata szklanka mąki
    łyżeczka proszku do pieczenia
    4 łyżki kakao
    4 łyżki mleka
    kieliszek rumu
    tłuszcz do formy

    PONADTO:
    tabliczka gorzkiej czekolady
    1/2 tabliczki białej czekolady
    3 łyżki śmietany kremówki
    łyżka masła

    Ciasto: kakao, rum i mleko wymieszać. Margarynę zmiksować z cukrem, miksując wbijać jajka i wlać napój kakaowy.
    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy kakaowej, dokładnie wymieszać. Tortownicę natłuścić, wlać ciasto. Piec 45 minut w temperaturze 180 C.
    Gorzką czekoladę stopić z masłem. Białą czekoladę stopić i wymieszać z lekko ubitą śmietaną kremówką. Przestudzony placek wyjąć z formy i polać gorzką czekoladą. Następnie z białej czekolady wylać nieregularne okręgi.

  3. #13
    MlodyAniolek jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    02-05-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    ale to to jeszcze nic. Taki zwykly tort np:

    Tort Fedora
    Porcja: 852 kcal
    Przygotowanie: 30 minut
    Na 10 porcji

    Spód:
    po 200 g masła, cukru i czekolady w proszku
    laska wanilii

    Przełożenie:
    1,5 szklanki mielonych migdałów
    szklanka cukru
    sok z całej cytryny

    Pomada:
    3 tabliczki mlecznej czekolady l szklanka śmietanki (12 proc.)

    Wanilię rozkroić. Wyskrobać ze środka miąższ. Masło utrzeć z 200 g cukru na pienistą masę. Dodać czekoladę i wanilię. Ucierać jeszcze 10 minut. Masę nałożyć na wyłożony aluminiową folią spód tortownicy.
    Migdały utrzeć z cukrem. Nie przerywając ucierania, dodawać po kropli sok z cytryny. Migdałową masę ułożyć cienką warstwą na czekoladowo-maślanym spodzie.
    Czekoladę pokroić w małe kawałki, zalać śmietanką i stopić na małym ogniu cały, czas mieszając. Gdy pomada zgęstnieje, polać nią tort i po ostygnięciu wstawić na 2-3 godziny do lodówki.

    to prawie dzienny limicik dietkujacych na tysiaczku

  4. #14
    laluniaa jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    19-03-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Aniołku, juz proszę nic nie mów

    dziś sie skusiłam na suchy kawałek murzynka moja wina
    dobrze, ze juz się skończył... ufffff....

    ale i tak przegiełam zjadłam ze 2000 kcal

  5. #15
    kasioonia jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    15-02-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    ja znalazlam gdzies ze 100g murzynka ma 440kcal, ale to chyba troche za duzo pozdrowka:****

  6. #16
    Guest

    Domyślnie

    oj porcja tortu ma aż tyle kcal

    wow

    no comment poprostu :]

    ale chyba w taki dzień lepiej nie liczyć kalorii

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •