Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 2 3 4
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: COS CIEPLEGO NA OBIADZIK...brak pomyslow...

  1. #31
    qwerq jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    ten budyn to mój własny wymysł, tak dla smaku

  2. #32
    hiphopera jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    2

    Domyślnie

    hm może być smacznie ,ale wiecej kcal :>
    wogole ile liczysz za jednego racucha ?:P

  3. #33
    qwerq jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    nie liczę, bo dawno nie jadlam. Nie je się tego u mnie zbyt często. Ja dawno nie robiłam, mama dawno nie robiła. Ale:

    http://forum.dieta.pl/forum/viewtopi...hlight=racuchy

    http://forum.dieta.pl/forum/viewtopi...hlight=racuchy

    http://forum.dieta.pl/forum/viewtopi...hlight=racuchy

  4. #34
    trex2 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    13-06-2004
    Mieszka w
    Olsztyn
    Posty
    2

    Domyślnie

    Pieczona rybka lub grillowana , polecam też kraby ( te mrożone) są pycha zwłaszcza z kapustą pekińską z pomidorem. Polecoam również klopsiki z rodzynkami w sosie pomidorowym , niskokaloryczne (porcja tylko 94 kalorie) a pyszne.

  5. #35
    qwerq jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    a podzielisz sie przepisem na te klopsiki?

  6. #36
    trex2 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    13-06-2004
    Mieszka w
    Olsztyn
    Posty
    2

    Domyślnie

    Jasne
    Klopsiki z rodzynkami w sosie pomidorowym.
    Składniki na 4 porcje :
    500g mielonej wołowiny,
    250g mielonej wieprzowiny,
    1/2 szklanki pokrojonej w drobną kostkę czerwonej cebuli,
    1/2 szklanki tartego sera,
    1 jajko,
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
    2 łyżki orzeszkow ziemnych,
    1 łyżka suszonego tymianku,
    1 łyżeczka zmiażdżonego czosnku,
    sól, do smaku,
    czarny pieprz (do smaku),
    1/4 szklanki rodzynek,
    1/4- 1/3 szklanki oliwy z oliwek,
    2 szklanki sosu pomidorowego
    Do dużej miski włożyć mięso. Dodać cebulę, parmezan, jajko, natkę pietruszki, orzeszki, tymianek i czosnek. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy mięsnej uformować kulki o średnicy 4 cm. Palcem zobrić pośrodku wgłębienie, włożyć do niego 2 rodzynki i zlepić otwór.
    Na dużej patelni rozgrzać 1/4 szklanki oliwy na umiarkowanym ogniu. Wkładać po kilka klopsików i smażyć, często obracając, aż się zrumienią ze wszystkich stron. Usmażone klopsiki ponownie włożyć na patelnię i zalać sosem. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez 25- 30 minut i od razu podawać posypane serem.

    1 porcja:
    kcal:94
    błonnik: 0,26g
    białko: 5,8 g
    tłuszcze: 7g
    węglowodany : 2g

  7. #37
    qwerq jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    przepis supcio, ale małodietetyczne (mimo niskej kaloryczności)

  8. #38
    trex2 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    13-06-2004
    Mieszka w
    Olsztyn
    Posty
    2

    Domyślnie

    Przepis wynalazłam w książce z przepisami dla osób, które stosują dietę niskowęglowodanową . A sam przepisik skusił mnie do wypróbowania bo pochodzi z kuchni włoskiej.
    A zapomniałam dodać!! Dzięki Qwerq Zamiast je smażyć można je gotować na średnim ogniu przez 45 minut i wtedy nie potrzebna jest oliwa. Tak jakby ktoś chciał w zdrowszy sposób przyrządzić tą potrawę.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 2 3 4

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •