-
a ja ostatnio odkrylam przepis na pyszne placuszki
wiec trzeba pol szklanki platkow przez 30 minut moczyc w wodzie zeby byly takie miekkie
nastepnie do tych platkow( wode odlac) wbic jedno jajeczko i z tej masy formwoac placuszki i smazyc na patelni najlepiej teflonowej
placuszki potem mozna polac jakims sosem albo drzemem
albo jogurtem naturalnym
-
1 porcja zawiera: 188 kalorii, 28 g. białka, 32 g. węglowodanów, 4 g. tłuszczu, 1 g. tłuszczów nasyconych, 451 mg. sodu, 5 mg. cholesterolu, 5 g. błonnika.
Składniki potrzebne na 1 porcję:
- 1/2 szklanki płatków owsianych tradycyjnych (nie błyskawicznych)
- 1/4 szklanki serka wiejskiego lub tofu
- 4 białka
- 1/4 łyżeczka olejku waniliowego
- 1/4 łyżeczka cynamonu
- 1/4 łyżeczka gałki muszkatołowej
Zmiksować płatki owsiane, serek, białka, olejek waniliowy, cynamon i gałkę muszkatołową na gładką masę.
Patelnię natłuścić oliwą. Wlać ciasto na patelnię i smażyć na średnim ogniu, aż obie strony lekko się zarumienią.
Omlet można polać dowolnym syropem.
-
Jezu nie wiedziałam, że aż tyle można pisać o owsiance
Ale przydałoby się jakieś podsumowanie z tymi wszystkimi przepisami bo 88 stron do czytania to troooochę spooro. Jestem dopiero na 11 ale idę spać, a i oczywiście jutro zjem owsiankę na śniadanie
-
wracam do diety...
wracam do zdrowych śniadań
wiec wracam do owsianki
ostatnio serwuje sobie koktajle z mrozonych owoców i kefiru....
pomyslalam,ze zaczne je miszac z owsanka
jutro zaczynam
pyyycha
mrozone truskawki zmiksowane z kefirem + napeczniala owsianeczka
-
ja kochama owsianke
a szczegolnie wersje z owocami i cynamonkiem
mmm pycha;D
-
ja dziś jadłam cudowną owsianke z bananem i orzechami
-
-
A ja lubie taką z otrąb owsianych
szczegolnie gotowana tak dlugo az bedzie lyzka stawać i na słono (np z dodatkiem mielonych orzechów włoskich).
No albo zalewaną wodą z sokiem zagęszczonym ((develey 0% - 30 kcal/100ml
) - albo troche wody i dalej mleko/jogurt - z rodzynkami/suszonymi sliwkami/zurawinami i takimi tam wynalazkami
-
Świetne przepisy. Biegnę do sklepu kupić płatki owsiane. Chociaz z dzieciństwem kojarzy mi sie kasz manna
-
owsianka gotowana na wodze z tworogiem chudym a do tego slonecznik zurwinka orzechy mmmm cudo
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki