-
:)
hej dziewczyny :) mam prosbe czy morzecie podac pare pomyslow na jakies przekaski... ale zeby wymagaly one jak najmniej przygotowania, tak jak naprzyklad ser zmieszany z ogorkiem czy cos takiego :) jak wpisuje na google to mi nic nie chce znaleźc :evil: mam nadzieje ze wy mi pomozecie i bedziecie wyszukiwarka lepszą niż google :P
-
Witam!
Zgodnie z prosbą Emilus pomysł na przekąskę
DIP CESARSKI
:arrow: 5 dag mielonych orzechów włoskich
:arrow: ogórek wąż
:arrow: 4-5 łyżek ketchupu
:arrow: natka,gałka muszkatołowa,sól,pieprz
Obrany ogórek miksujemy z ketchupem i mieszamy z resztą składników :D
A teraz troche pomysłów na zupy :D Agaston ich prawie nie zamieszcza,pewnie z racji klimatu, ale u nas myslę,że dobra zupka nie jest zła - zwłaszcza np. do pracy czy szkoły :D
baza do zupek w moim wydaniu zawsze jest taka sama - zaczynam od przesmażenia na oliwie jarzynek,czyli:
:arrow: kiszonych ogórków z cebulką+bulion+duża ilość świeżego koperku+prazony słonecznik
:arrow: jasna część pora pokrojona w platerki,podsmażona,zmiksowana+bulion+omletowy makaron/czyli cieniutki omlet,poktrojony w paseczki, dodtkowo może być wzbogacony w dodatki typu pieczarki czy papryka,czy mrożony szpinak/
:arrow: startego selera,podduszonego na bulionie,doprawionego chrzanem,skórką cytrynową i przyprawami,podana z kleksem jogurtu i posypana startym serem/odtł.oczywiscie :D /
:arrow: wczesniej wspominana brokułowa z fetą
:arrow: gazpacho, czyli sok pomidorowy doprawiony do smaku+ posiekane :cebulka,papryki,pomidory,ogórek wąż i mnóstwo czosnku
:arrow: szpinakowa z czosnkiem i jajkiem na twardo
:arrow: mexicana - pulpety z chudego mielonego ew. pierś z kurczaka+papryka+cebula+czosnek+fasola biała lub czerwona+przecier pomidorowy,doprawiona na pikantnie
tyle na dzisiaj - uciekam praca mnie ściga
Do jutra
Grażyna
-
Witam Dziewczynki :P :P :P :P :P :P :P :P
Na prośbe Anikas9 podaje przepis na mój wczorajszy obiadek.
Filet z kurczaka pokroić w cienkie paseczki , posolić , lekko doprawić i podsmażyć na oliwie. Do podsmażonego fileta dodać pokrojone pieczarki ( ja daje ich dużo , bo bardzo lubię) i dalej podsmażać . Na końcu dodać czerwoną fasolę z puszki. Podawać na ciepło albo na zimno. Danie bardzo sycące , mi smakowało.
I jeszcze przepis na sałatkę:
Ogórek kiszony i papryke pokroić , dodać czerwoną fasolę z puszki i serek feta light pokrojony w kostkę. Sałatka pyszna - nadaje się do pracy.
Pozdrawiam i zyczę miłego dnia
-
hej, a ja wczoraj zrobiłam sałateczkę :
fasolkę munga (wcześniej moczyłam przez 12 godz i ugotowałam) połączyłam z posiekaną cebulką i ziołami, do tego spora ilość szczypiorku i odrobinka majonezu (własnej produkcji), trochę soli ziołowej, sporo pieprzu i sałatka gotowa, dziś na śniadanie dodałam do niej tuńzyka smak nader ciekawy a ja czuję że do obiadu nic nie zjem - bo taka była sycąca mniam
-
Fajniutkie te wasze przepisy. Będę tu częściej zaglądać. Na razie pozdrawiam. Papa
-
dzieki za swietne przepisy :D
-
Witam Was,
Ja niestety musialam przerwac DSB, wlasciwie z kilku powodow. Glownym powodem bylo to, ze sie nienajlepiej czulam (bolal mnie brzuch i wogole jakos tak nienajlepiej moj przewod pokarmowy sie trzymal :? ), poza tym odkad zaczelam stosowac te diete (choc malo czasu minelo) dostalam dziwnych podskornych wypryskow na buzi, ktorych nigdy w zyciu nie mialam i zaczely sie pieczenia skory, a ostatnim powodem, chociaz to nie moge zaliczyc do przyczym przerwania diety, szykuja mi sie caly tydzien jakies imprezy i niestety wszystkie produkty obecne beda z jakims niedozwolonym dodatkiem:( Zreszta nie wiem czy to dieta dla mnie, ale wydaje mi sie, ze i tak kiedys wroce i sprobuje znowu:)
A narazie daje sobie spokoj i wracam do mojej ulubionej-1000:) Chyba juz zawsze bede jej wierna:)
Bede trzymac kciuki za Sb-wiczki i oczywiscie bede tu wpadac:)
Buziaczki
-
Witam!
Alishja - kazda z nas musi znaleźć sobie taki sposób na utratę wagi, który nie tylko będzie skuteczny,ale również trwały i PRZYJEMNY - inaczej nic z tego :D Takze nie przejmuj sie, trzymaj tysiaka i zaglądaj do nas :D
A ode mnie kolejna porcja przepisów na SB, ale równiez po prostu smacznych i dietetycznych :lol:
SAŁATKA SELEROWA2 porcje
:arrow: 20 dag marynowanego selera
:arrow: 3 orzechy włoskie
:arrow: łyżka obranych migdałów/ew.płatków migdałów
:arrow: 2 łyżki jogurtu naturalnego
WIEPRZOWINA Z JAJKIEM4 porcje
:arrow: 40 dag chudej wieprzowiny
:arrow: 8 grzybów mun
:arrow: 4 jajka
:arrow: 3 cebule dymki
:arrow: 1 łyżeczka imbiru
:arrow: 1 łyzka białego wytrawnego wina
:arrow: oliwa
:arrow: sos sojowy
Jajka ugotować, obrać,moczyć 10 min w sosie sojowym,zrumienić na oliwie,przekroić na połówki. Mięso pokroić,podsmażyć,ułożyć w naczyniu żaroodpornym, obłożyć jajkami.Namoczone wczesniej grzyby pokroić w paseczki i dodac do mięsa,posypać cebulka.Wino wymieszać z imbirem,polać całość.GOTOWAĆ NA PARZE 35 min.
Pycha!!!
BEFSZTYKI WOŁOWE Z PIECZARKAMI4 porcje
:arrow: 50 dag chudej wołowiny
:arrow: jajako
:arrow: 3 cebule
:arrow: 40 dag małych pieczarek
:arrow: 4 łyżki oliwy
:arrow: łyżka ostrej musztardy
:arrow: sól,pieprz
Mięso posiekać,dodac jajko,2-3 łyżki wody mineralnej z gazem,przyprawic musztarda,sola i pieprzem.Cebulę pokroić w krążki, pieczarki oczyścić - 8 odłożyć,resztę pokroić w ćwiartki.Łyzkę oliwy rozgrzać,przesmażyć krązki cebuli - nie rumienić,zdjąć, trzymac w cieple.Włożyć pokrojone pieczarki,popieprzyć i przesmażyć. Z masy mięsnej uformować 8 befsztyków, w każdy wcisnąć po pieczarce.resztę oliwy rozgrzać i obsmażyć befsztyki na ostrym ogniu. Obłożyc cebula i pieczarkami,dosmażyć 5-7 min na małym ogniu.
KAPUSTA PEKIŃSKA Z GRZYBAMI
Kapustę pociąć w paski,zblanszować.Na oliwie udusić grzyby/dowolne/ z posiekaną dymką.Wymieszać ,doprawić.
BOCZNIAKI Z PATELNI ZE SZPINAKIEM4 porcje
:arrow: 50 dag mrożonego szpinaku
:arrow: 1 czerwona papryka
:arrow: 1 żółta papryka
:arrow: 3 cebule
:arrow: 40 dag boczniaków
:arrow: 2 ząbki czosnku
:arrow: 1/2 pęczka natki
:arrow: 4 łyżki oliwy
:arrow: 1/4 łyżeczki słodkiej papryki,sól,piperz,pieprz cayenne
Na oliwie przesmazyc pokrojąna w kostkę cebulę,dodać pokrojone w paski papryki i boczniaki - smażyć na ostrym ogniu 2-3 min,zmniejszyć płomień i dodać rozmrożony szpinak.Dosmaczyć przyprawami.podawać posypane natką.
PIECZARKI Z PATELNI Z FETĄ
:arrow: 15 dag cukinii
:arrow: 20 dag pomidorów
:arrow: 1 ząbek czosnku
:arrow: 25 dag pieczarek
:arrow: 2 łyżki oliwy
:arrow: 1/2 łyżeczki tymianku,sol,kolorowy pieprz
:arrow: 10 dag fety light
pokrojone w kostke składniki poddusic na oliwie ok.10 min.Doprawić,posypac pokruszonym serem.
SAŁATKA NA CIEPLO Z SOCZEWICY I PIECZAREK
:arrow: 20 dag soczewicy
:arrow: 30dag pieczarek
:arrow: cebula
:arrow: 2 łyżki oliwy
:arrow: sól,pieprz
Soczewicę gotujemy w wywarze z 1/2 kostki.Na patelni smażymy pieczarki z cebula,dodajemy soczewicę,solimy,pieprzymy.Zjadamy póki ciepłe, można posypać startym żółtym serem/odtłuszczonym :lol: /
i to na tyle dzisiaj - oczywiscie wszystkie przepisy na I fazę, a z dodatkiem ryżu czy makaronu na Ii lub dla reszty domowników
pozdrawiam
Grażyna
-
A ja dziś przed wyjściem do pracy namoczyłam cicietrzycę teraz poszukuję na nia przepisów, jutro coś wymodzę i wkleję :D Grażynko dzięki za nowe pomysły.
Alishja nie przejmuj się nie wszystko wszystkim odpowiada i najważniejsze jak pisze Grażynka aby się dobrze czuć :D pozdrawiam
-
Ooooo Anikas :* bardzo Ci dziękuję, za ten opis :* Chciałam zacząc ta dietę, ale nawet nie wiedziałam od czego mam zaczac co jesc itp :) Ale teraz już wiem :D Mam nadzieję, że na niej schudne :* booozka dla Was :*