PAPRYKA ZE SZPINAKIEM , 200 % ZGODNOŚCI Z SB

1. W piekarniku pieczemy wydrążone papryki
2. Z mrożonego szpinaku robimy na patelni farsz .
Składniki - poniżej
( Nie wzięłam wcale oliwy i oliwek i pieprzu marynowanego, pieprz i kmin wzięłam zwykły , nie użyłam malaksera )
3. Faszerujemy upieczone papryki
SMACZNEGO


Wykorzystałam przepis na "Szpinak po indyjsku" ze strony [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

SZPINAK PO INDYJSKU - cytat w całości z tej strony

SKŁADNIKI
- 1/2 kg szpinaku mrożonego
- 2 ząbki czosnku
- 1 czubata łyżeczka curry
- 1 płaska łyżeczka imbiru mielonego
- 1 płaska łyżeczka kminu rzymskiego utłuczonego w moździerzu
- 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzy cayenne (uwaga z ilością)
- 5 - 8 oliwek
- ok. 15 ziarenek pieprzu marynowanego
- 50 ml oliwy z oliwek
- sok z 1/2 cytryny
- ok. 1/2 łyżeczki soli

PRZYRZĄDZANIE:
Pozwolę sobie zacytować słowa autora: Wszystkie składniki, z wyjątkiem oliwy, wrzucam do malaksera i miksuję. Kiedy składniki połączą się, powoli wlewam oliwę miksując jeszcze chwilę. I koniec...
Rewelacyjne do szaszłyków, jajek, wędlin. Najczęściej stosuję do kurczaka w curry. Smacznego...
Za przepis serdecznie dziękuję Danielowi...