Tab Content
No Recent Activity

29 Wpisy w profilu

  1. Zobacz konwersację
    na razie mam tylko pracę na jedną noc... niestety sylwestrową - no ale tak to już jest... ktoś nie śpi, żeby inni mogli się bawić Dalej szukam czegoś na stałe, stawiam też pierwsze kroki w kierunku własnej firmy ale czy to się uda - nie mam pojęcia.... przede mną w planach kurs ABC biznesu i póki co dalsze roznoszenie cv
  2. Zobacz konwersację
    Tu masz zdjęcia pasieki i Michała Ewa Leończak - Blog
    dzięki za komentarze pozdrawiam Ewa
  3. Tak Ewuś, piję zieloną na potęgę Uwielbiam ją, a zwłaszcza jak dorzucę tam trochę różnych dodatków (imbir, kurkuma, tymianek, cytryna, miód - w zależności na co mam ochotę), choć częściej piję bez niczego. Ostatnio napady wieczorne na jedzenie minęły. A jeśli jakaś myśl się pojawia to robię właśnie zieloną lub jeśli jest gorąco to wodę z cytryną i przechodzi. Czasami podejrzewam, że niekiedy chęć na jedzenie to po prostu pragnienie. Moja ulubiona i ukochana od lat zielona liściasta to z firmy Bastek. Spróbuję twojej yunan - słyszałam wiele dobrego o niej Dzięki za podpowiedź
  4. tak myślałam ostatnio o Tobie i o Twoich ostatnich wpisach dotyczących wieczornego jedzenia. Wiadomo że są czasem takie sytuacje że nie sposób się wykręcić od jedzenia wieczorem. Ale jeśli jesteś u siebie w domciu i pomimo zjedzonej kolacji coś Cię nachodzi to spróbuj popijać zieloną herbatkę. Nie wiem czy lubisz, ja nie lubię ale się zmuszam i naprawdę działa. W pracy zaparzam jedną za drugi i naprawdę mi pomaga(chyba że o niej zapomnę). Nie wszystkie są jednakowo skuteczne , ja piję yunan sypaną. Jast naprawdę mocna. Kiedyś kupiłam jakiegoś irvinga, czy z vitaksu- te herbaty chyba na półce tylko stały obok zielonej herbatki.
  5. Zobacz konwersację
    dzięki za przepis - muszę wypróbować jak dojdę do ładu po kapuściance jeszcze tylko 2,5 dnia a potem powoli będę wracać do "normalnej" diety Ja też wszystko wyrabiam ręką na ogół i podobnie lepię bez wałkowania bo mi szkoda czasu na takie ceregiele hihi
  6. W przepisie mam, aby w tym momencie dodać jeszcze 10 dkg mąki i wyrobić takie ciasto aby dało się wałkować. Wykrajać kwadraty a na to truskawkę, albo śliwkę i zlepiać. Ale z tego co sobie przypominam (oj daaawno nie robiłam) nie chciało mi się nigdy wałkować i brudzić stolnicy, więc nabierałam sama do ręki jakąś ilość ciasta, rozgniatałam w ręku i na to truskawę i zlepiałam. Jeśli truskawki mrożone to nie trzeba czekać aż się rozmrożą tylko takie zamrożone włożyć. Najpierw trzeba je obtoczyć w mące! . Moja mama dosypywała do środka jeszcze odrobinę cukru. Ja już tego nie robię. I takie gotujemy Na talerzu można polać śmietaną i cukrem, ja wolę jogurt. U mnie w domu polewało się też roztopionym masłem z cukrem. Kaloryczne to danie że hej, ale raz na jakiś czas... Jako dziecko nazywałam te knedle posiłkiem bogów
  7. ciasto robię sama a przepis idzie tak:
    0,5 litra mleka, 2,5 szklanki mąki, 2 łyżki margaryny lub masła, 3 jajka, trochę soli
    Mleko gotuję z margaryną. Jak zacznie się gotować daję szczyptę soli, mąkę i mieszam dokładnie, aby nie było grudek. To się zrobi bardzo gęste trzeba silnej ręki do mieszania. Gdy zaczynam mieszać to trzymam na ogniu garnek, ale to trwa już tylko jakąś minutkę. Odkładam do wystudzenia. Gdy ostygnie daję jajo i merdam łyżką, później kolejne i znowu merdam itd. To jest oficjalna wersja. Nieoficjalna, którą preferuję to taka, że rozrabiam to ręką
  8. Zobacz konwersację
    hej bardzo mnie zaciekawiłaś knedlami z cista ptysiowego... jak to robisz?? to gotowe ciasto czy sama robisz??? poproszę o przepis jeśli można
  9. Zobacz konwersację
    i dziękuję za komentarze do zdjęć ;D mam nadzieję że już niedługo będę mogła wrzucić nowe z moim nowym wyglądem buziaki
  10. Zobacz konwersację
    Jesli chodzi o surówkę z kiszonej kapusty to podstawą jest dobra kapusta (tu trzeba znaleźć swój ulubiony sklep który ma stale jednego dostawcę) taka żeby nie była przekwaszona ani gorzka, i powinna być mięciutka jak masełko do tego trę marchewkę, drobno siekam małą cebulkę... dodaję trochę pieprzu i szczyptę cukru, co do soli do zależy od samej kapusty czy jest bardzo słona (ja zwykle już soli nie daję) i całość polewam olejem rzepakowym (takim bez erukowym - kupuję w sklepie ze zdrową żywnością) ale każdy inny jest też dobry , polecam np olej lniany który jest najzdrowszy na surowo albo po prostu oliwę z oliwek Smacznego!
Pokazuje wiadomości od 11 do 20 z 29
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Informacje o tardiska

Podstawowe informacje

Wiek
43
Informacje o tardiska
Biografia:
szukam swojego miejsca
Lokalizacja:
wrocław

Sygnatura




Skuteczność miarą prawdy

Statystyki


Wszystkich postów
Wszystkich postów
1,963
Postów dziennie
0.39
Wpisy w profilu
Wszystkich
29
Najwięcej
13-02-2014 17:50
Ogólne informacje
Ostatnio aktywny
05-02-2016 18:07
Dołączył
10-03-2011
Osoby polecone
0

21 Znajomi

  1. Antonietta86  Antonietta86 jest nieaktywny

    Nowy na forum

    Antonietta86
  2. chimere  chimere jest nieaktywny

    Znany na Dieta.pl

    chimere
  3. ciastek  ciastek jest nieaktywny

    Znany na Dieta.pl

    ciastek
  4. concordia  concordia jest nieaktywny

    Znany na Dieta.pl

    concordia
  5. Effcia47  Effcia47 jest nieaktywny

    Znany na Dieta.pl

    Effcia47
  6. ewcyk1712  ewcyk1712 jest nieaktywny

    Nowy na forum

    ewcyk1712
  7. factorytka  factorytka jest nieaktywny

    Nowy na forum

    factorytka
  8. gruszka21  gruszka21 jest nieaktywny

    Znany na Dieta.pl

    gruszka21
  9. JolciaKKK  JolciaKKK jest nieaktywny

    Znany na Dieta.pl

    JolciaKKK
  10. karinapin  karinapin jest nieaktywny

    Znany na Dieta.pl

    karinapin
Pokazuje od 1 do 10 z 21 znajomych
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni