Strona 21 z 24 PierwszyPierwszy ... 11 19 20 21 22 23 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 231

Wątek: No cóż nie myślałam ze jeszcze tu wróce :)

  1. #201
    Guest

    Domyślnie

    Trudno :P Będę żyć w nieświadomośći. Albo sobie założę, że jakieś 300 kcal.

  2. #202
    MakeMeHappy Guest

    Domyślnie

    No cóż... z 300 to prawdopodobne...

  3. #203
    Guest

    Domyślnie

    Bo skład jest mniej więcej taki:
    dynia
    bulion
    imbir
    por
    sok z cytryny

    Nie wiem w jakich proporcjach, wiem, że zjadłam pełny talerz. Nie podejrzewam, żeby było więcej niż 300. Oby

  4. #204
    MakeMeHappy Guest

    Domyślnie

    Eee...chyba nawet mniej niż 300 kcal

  5. #205
    Guest

    Domyślnie

    Może W każdym razie bardzo sycące.

  6. #206
    MakeMeHappy Guest

    Domyślnie

    No musze popróbować takich rzeczy... hehe

  7. #207
    suszona jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    31-08-2006
    Mieszka w
    Jarosław
    Posty
    281

    Domyślnie

    nie bylo 300 na pewno mniej

  8. #208
    Guest

    Domyślnie

    MakeMeHappy jakbyś chciała, to mogę ci podać przepis... Właściwie to był taki udany eksperyment mojej mamy

  9. #209
    MakeMeHappy Guest

    Domyślnie

    Hehe...podaj, podaj chętnie spróbuję...

  10. #210
    Guest

    Domyślnie

    Przepis na 4 porcje

    Składniki:
    1 kg miąższu z dyni,
    2 pory (tylko biała część)
    1-2 ząbki czosnku
    4 szklanki bulionu z kurczaka
    pół szklanki jogurtu
    po łyżeczce mielonego kminku i imbiru
    sól
    pieprz
    2 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki posiekanej zielonej kolendry

    Dokładnie umyte pory pokroić w cienkie plasterki, czosnek posiekać. Dynię pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek i pory, smażyć chwilę, dodać imbir i kminek i mieszając smażyć 1-2 minuty, dodać dynię, posypać solą i pieprzem, wymieszać, wlać bulion, doprowadzić do wrzenia, a później gotować na niewielkim ogniu ok. 30 minut, przestudzić, zmiksować, doprawić do smaku, podgrzeć wymieszać z jogurtem. Przed podaniem posypać kolendrą.

Strona 21 z 24 PierwszyPierwszy ... 11 19 20 21 22 23 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •