-
1 faza:
CO MOZNA JESC:
CIELECINA: eskalopki, kotlet
DROB(BEZ SKORY): kura kornwalijska, perliczka, piers z kurczaka i indyka
DZICZYZNA: krolik lub zajac, sarnina
JAJKA: nieograniczona ilosc
ORZECHY: maslo orzechowe(2lyzki/dzien), migdaly (15/dzien), orzechy arachidowe(20malych/dzien), orzechy brazylijskie (8/dzn), orzechy laskowe(15/dzn), orzechy makadamia (8/dzien), orzechy nerkowca (15/dzien), orzeszki piniowe(30/dzn), orzeszki pistacjowe(30/dzn), polowki orzechow pekan lub wloskich (15/dzien)[to znaczy ze mozna zjesc okreslona w nawiasach ilosc orzechow ale tylko jednego rodzaju, nie wszytskie
]
OWOCE MORZE: wszyskie rodzaje ryb i skorupiakow.
PRODUKTY MLECZNE: beztluszczowy jogurt naturalny, maslanka (najwyzej 1%tlsz.), mleko odtluszczone, niskotluszczowe nieslodzone mleko sojowe (najwyzej 5g tlsz. w porcjii)
PRSZYPRAWY I DODATKI: bulion, czosnek, imbir, musztarda, ocet, olejki(migdalowe, waniliowe itd.), ostry sos paprykowy, pieprz, przyprawy korzenne, sok z cytryny, sos sojowy light, ziola.
SERY(NAJWYZEJ 6G TLUSZ. W PORCJII): sojowy substytut sera smietankowego, cheddar o obnizonej zawartoscii tluszczu, feta, mozzarella, parmezan, ricotta, serek snietankowy niskotluszczowy, serek wiejski 2% lub beztlusczowy
SLODKIE PRZYSMAKI (OGRANICZYC DO 75KCAL/DZIEN): galaretka bez cukru, guma do zucia bez cukru, kakao nieslodzone, lizaki bez cukru, slodzik, cukierki bez cukru.
TLUSZCZE: olej arachidowy, z orzechow wloskich, z rzepaku typu canola, oliwa z oliwek, maslo bez tluszczow typu trans.
TOFU: gatunki naturalne nie smazone w glebokim oleju.
WARZYWA: [jest ich strasznie duzo wiec tylko napisze pozniej jakich nie mozna]
WEDLINY: tylko beztlusczowe albo niskotluszczowe.
WIEPRZOWINA:chudy bekon. poledwica, szynka gotowana.
WOLOWINA: chude czesci, np gorna czesc udzca (krzyzowa), poledwica (takze mielona)
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki