Tagotto, zapewniam Cię że wiem iż w batonach nie ma smalcu ani cholesterolu
ale logiczne jest że do słodyczy (jeżeli już, bo wiekszość to poprostu węgle nabijają kcal) nie dodają oliwki z oliwek jezeli juz to najtańszy najbardziej przetworzony olej z 10 tłoczenia co tak czy siak zdrowe nie jest :P
chodziło -przynajmniej mi- o jakąś zdrową logikę, że nieraz z szynki odkraja się pas tłuszczu, a w chipsach nieraz nawet nie czuje sie ile jest tego wchłoniętego ze smażenia...

Poza tym tłuszcz a tłuszcz to też różnica, nawet roslinny nie jest taki do końca zdrowy... nie każdy to oliwa z oliwek, a niektóre margaryny są tak naszpikowane chemią że trudno mówić tu nawet o tym że to tłuszcz roślinny, czasem to tłuszcz EEE

ehh... zresztą dylemat masło vs margaryna jest tak stary i przemaglowany że wszyscy wiedzą o co chodzi więc nie ma sensu jeszcze raz tego pisać