Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: prosze o szybką odpowiedź

  1. #21
    Panikara jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    29-06-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    ja radze zrobic badania. moze masz cos nie tak z poziomem cukru we krwi, albo z zelazem. wiem, bo sama mialam zawroty, oslabniecia, sine usta - to sa objawy niedoboru zelaza, ktore na tysiaku zdarzaja sie bardzo czesto

  2. #22
    malina123456 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    24-07-2007
    Posty
    0

    Domyślnie

    a wiesz moze w jakich skladnikah znajuje sie zelazo?

  3. #23
    Panikara jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    29-06-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    Mięso, wątroba, ryby, żółtko jaj, twaróg, orzechy, mleko, warzywa strączkowe, brokuły, szpinak, krewetki

  4. #24
    cassey jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    27-08-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Jakie są dzienne normy zapotrzebowania na żelazo przez Kobiety? między 16-51 rokiem życia 15 mg.

    w przeliczeniu na 100 g produktu spożywczego:

    Produkty zbożowe: płatki zbożowe-2 mg
    pieczywo ciemne- 2,5 mg
    pieczywo graham- 2,3 mg
    Ryby i owoce morza: małże- 24 mg,
    ślimaki- 10,6 mg,
    ostrygi- 6,5 mg ,
    sardynki- 3,2 mg .
    Suche owoce: migdały-4,2 mg,
    orzechy ziemne- 2 mg,
    suszone śliwki- 2,9 mg,
    suszone figi- 3 mg .
    Zielone warzywa: buraki- 3 mg,
    szpinak- 4 mg, pietruszka(korzeń)- 3,5 mg .
    Mięso: polędwica wolowa- 3,1 mg,
    zając- 3,8 mg .
    Podroby: wątróbka- 8 mg,
    nerki- 5,7 mg,
    móżdżek- 2,8 mg .
    Inne: kakao- 10,7 mg,
    czekolada- 2,2 mg

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •