-
Menu mleczno-owocowe
Przyrządzenie potraw zajmie ci 15 minut. Kup wcześniej kefir lub jogurt w kubkach. Owoce umyj poprzedniego dnia, obierz i krój tuż przed jedzeniem, a zachowają wszystkie cenne witaminy.
I śniadanie
- 1 szklanka kefiru lub jogurtu z owocami i 2 łyżkami płatków kukurydzianych. 10 dag owoców do wyboru: 1 mandarynka, 1/2 pomarańczy, 1/2 banana, truskawki, jagody lub inne sezonowe, mogą być mrożone.
II śniadanie
- 1 kromka chrupkiego pełnoziarnistego pieczywa z 2 łyżkami chudego twarogu i 2 cząstkami pomarańczy albo truskawkami.
Obiad
- Jajko sadzone na łyżeczce oleju.
- Sałatka z 1/2 różowego grejpfruta, kilku liści sałaty, dymki i łyżeczki zrumienionych pestek słonecznika, polana sosem z 1/2 szklanki kefiru z sokiem z cytryny, solą, pieprzem i czosnkiem w proszku.
- 1 przyrumieniona kromka tostowego chleba.
Podwieczorek
- 1 kubek odtłuszczonego naturalnego kefiru z sokiem z pomarańczy lub grejpfruta.
Kolacja
- 25 dag dowolnie wybranych owoców (co najmniej 3 rodzaje) z 1/2 szklanki kefiru lub kwaśnego mleka, przyprawione imbirem, cynamonem, ewentualnie słodzikiem.
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki