-
a ja mówię tak na sniadanie żeżarłam pomarańczę jako że owoce mają być na pusty żołąd na obiad przewiduję sałatkę z wedzonym łososiem chyba ze zamienię to z kolacją bo kurde mam krokiety ze szpinakiem i chyba zgrzesze :wink: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8) bo myślałam o kolacji tak serek biały z pomidorem oregano i oliwą z oliwek albo jajo w majonezie ....zaczynam znowu z tym jajem :wink: :lol: :lol: :lol:
-
Majeczka a jak już węgle np. makaron lubella pełne ziarno ugotowany al dente to można do tego warzywka ?
-
Można warzywka Dusia można nawet pomidorki a ja bym do nich wrzuciła łyżeczkę oliwy z oliwek i same oliwki też :wink:
Dusia warzywa mozez do wszystkiego ważne zeby nie łączyć np ziemniaków z mięsem a zjeść mięso z warzywkami np pomidorki , ogórki itp
-
Marta masz bojowe zadanie komponuj jadłospis na tydzień :wink: :lol: :lol: :lol:
Kobitki pozdrowienia od Miss Maggusi wszystko ok przyjdzie do nas jak się okręci i z psem do weta pojedzie bo się biedak rozchorował :wink:
-
psinka pobalowała i pojadła na komunii i ma problemy :wink: :?:
Basia, a gg Ci działa :?: :?: :?:
-
Dusiu
taki makaron ja jadlam prawie codziennie
tylko ze oczywiscie mala miseczka
np kochalam to jesz z pomidorem rozciapanym na patelni z duza iloscia bazylii i lekko podduszonym z cebula
czasem z chudym mielonym
uwielbialam tez soczewice zielona z duszonymi warzywami z serduszkami drobiowymi na oliwie
prosze nie zapominajcie o soczewicy!! to naprawde magiczna i pyszna rzecz ktora moze zastapic ziemniaki, kasze ryw - wszytko
a zupa z nia jest boska - zmiksowana albo nie
wracajac do tematu sera
ser zolty nie musi byc odtluszczony
wazne zeby nie zjesc go dodatkowo z maslem i chlebem bialym
chleb razowy ser i tona warzyw
albo ser z szynka lub kielbasa i warzywami
wracajac do tematu kabanosa - tlustsze mieso jest wskazane ! tluszcz z miesa jest potrzebny do rozpuszczania witamin ktore rozpuszczalne sa tylko w tluszczach zwierzecych
byle oczywiscie nie tona
no i wystrzegamy sie wieprzowiny
nie dlatego ze najtluststa, ale dlatego ze swinskie bialko jest ze wszystkich innych bialek najbardziej podobne do bialka ludzkiego - i przez czlowieka troche przyjmowane 'jak swoje' bez obrobki, ze wszystkimi toksynami itp
-
Marta ze swoim wykształceniem jesteś dla nas kopalnią wiedzy :lol: :lol: :lol: dzieki :lol: :wink:
kurcze, a ja tak ograniczałam żółty serek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
-
Majeczko aleś mnie uszczęśliwiła :D :D :D :D :D
No i można sobie ugotować albo upiec kotlecik schabowy :D :D
A jak się gotuje tą soczewicę :), poproszę o jakiś przepis :).
-
Witajcie zapracowane - i nie tylko :)
Ja juz po kawie z mlekiem, a teraz rozgrzewam sie w pracy moim ulubionym zapychaczem: mala lyzeczka barszczu czerwonego w proszku, ogromny kubek wrzatku i do tego przyprawa chili. Jest aromatyczne i gorace i ostrze - rozgrzewa swietnie, ale chyba nie jest zbyt zdrowe, co?
Moooooze wytrwam dzisiaj bez zarelka, bo wczoraj... hm... poltora piwska wieczorem!!!!!! Wrrrrr niedobra ja... :(
A najlepsze jest to, ze ja wcale piwa nie lubie. Wiec po co to? :(
Majussia: Pytanie: jak ta soczewica wyglada? Jak ja kupic? W puszcze, w paczce, mrozona czy jaka? Pytanie moze infantylne, ale w sumie jest to rzecz u nas malo popularna, wiec poradzcie - JAK TO SIE JE??
-
kopalnia wiedzy
no wlasnie
czy ta kopalnia nie powinna wazyc 50 kg? :P
w klubie grubasow tez dawalam wyklady zamiast siedziec i sluchac
chwalilam sie ze napisalam ksiazke? chwalilam sie ale pewnie u siebie
Biochemia odchudzania
lezy gdzies w polsce na strychu :P
nadal tworze o zasadach i godzinach i porach
troche to potrwa
o maggusia zyje - suoper :D
schabowy ok - byleby nie czesto (nioe zdrowe bialko swinskie ) i byleby bez panierki
ja np panierke kocham
wiec kupowalam bulke tarta razowa !!
zaraz w glowce pojawia sie ze nie ma zlych wegli wiec ten tluszcz nie wejdzie w bioderka
a ta mala ilosc wegli z panieru razowego rozwali bialko z miesa....
soczewica
zalewamy zimna woda 3 razy wiecej wody niz soczewicy
troszke solimy (ale nie koniecznie)
stawiamy na ogniu i gotujemy ok 30 min to pol miekkiej
wylaczamy i dajemy jej wchlonac wode pozostawiajac w tej goracej
jesli nie wchlonie wszystkiego wode odlewamy i smacznego
ja zawsze gotowalam na 3, 4 dni
i naprawde strasznie ja lubilam
czasem robilam chudy gulasz z miesem i warzywami i mieszalam z soczewica
czasem polewalam sosem pomidorowym
czasem mieszalam z ugotowana na rosolku mieszanka warzywna i rbilam zupe krem
pychaaaa