Zazdroszcze 27/28!!!
Ja nosze 30 i wisza a 28 ubralam i sa obcisle na udach i boje sie ze pekna wiec leza w szafie!!!
Wersja do druku
Zazdroszcze 27/28!!!
Ja nosze 30 i wisza a 28 ubralam i sa obcisle na udach i boje sie ze pekna wiec leza w szafie!!!
Graziu, napisz coś więcej o tych pierogach... please! Mrozone, czy jak makaron suche?
Już piszę :lol:
One są w garmażerce -Malmy - nie mrożone i nie suche, takie na plastikowych tackach...
Z kapustą i grzybami - 140 kcal/100g
ruskie - 187 kcal/100g
z mięsem - coś ponad 200 kcal/100g
są jeszcze z serem i rodzynkami - kaloryczność taka jak z mięsem.
Kupiłam na spróbowanie ruskie - pycha - ciasto nie za grube.
W porcji jest 370 g, dla dwóch osób na obiad akurat...
Do tego suróweczka i palce lizać.
Można jest przygotować rzucając na wrzatek na 1-2 min, albo odsmażyć. Ja wybrałam drugą opcję, oczywiście bez tłuszczu, na teflonie :D
Dzięki Graziu. Niedługo zrobię napad na lodówki. Tylko, czy będą w moim sklepie??? :?
Dziewczyny, jestem stracona.
Wczoraj zrobilam całą blachę ciasta Rafaello. A dzis popoludniu juz jest tylko polowa..... :oops: :oops: :oops:
O rany! Betsabe! Wiem , to boli! Najlepiej nic nie piec, bo i tak zniknie. Wiem, wymądrzam się, ale ja od dawna rzuciałm pieczenie, ciasto jem jak jadę do rodzinki.
Aha - mam kolejny pomysł, żeby nie jeść wieczorem - szybciej umyć zęby :lol:
Graziu - niestey u nas nie ma pierogów Malmy. Są jakies regionalne - wrocławskie, ale nie podaja kaloryczności :(
Buziaki!
No cóz, bywaja dni obzarstwa. Oby jak najrzadziej. Dzis z rana zjadlam tylko kubeczek jogrtu naturalnego i wypilam kawe z mlekiem. I trzymam sie niezle. Boje sie tylko powrotu do domu, gdzie czeka na mnie jeszcze pół blachy Rafaello :shock: :shock: ; chyba zapakuje ja w folie i zaniose do mojej mamy, nie bedzie mnie kusic :lol:
Betsabe-a może Ci podam mój adres i mi wyślesz?
Daj mi przepis-sama upiekę.
Mam we wtorek 2-gą rocznicę ślubu to bym męża zaskoczyła!
Pozdrawiam
Oskubana,
podaje 2 przepisy:
2 opakowania krakersów
Masa: 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki mąki pszennej, 2 całe jaja, 1 szklanka mleka – wymieszać mikserem
Zagotować: 1 szklanka mleka, 1 szklanka cukru, 1 torebka cukru waniliowego
Następnie dodać 1 kostkę margaryny (np. Pani Domu) i 1 paczkę wiórek kokosowych i wszystko zmiksować.
Ułożyć warstwę krakersów i pokryć masą ( muszą być 3 warstwy krakersów). Posypać wszystko wiórkami.
Ale wydaje mi sie, ze trzeba dac mniej mleka, bo budyn mi wyszedl zbyt plynny i ratowalam sie dajac wiecej mąki
Drugi przepis moze bedzie lepszy:
Rafaello - palluszki lizać
Składniki Przepis
krakersy, 3 opakowania
mleko, 1 litr
mąka pszenna, 5 łyżek
mąka ziemniaczana, 5 łyżek
olejek pomarańczowy
wiórki kokosowe, 1 opakowanie
masło, 1 kostka
margaryna, 0,5 kostki
cukier, 6 łyżek
Cukier wanilinowy WINIARY, 1 opakowanie Krakersy wyłożyć na blachę. Ugotować budyń z pozostałych składników (mąki, cukru, zapachu i mleka) następnie jak ostygnie utrzeć z 1 kost. masła i 0,5 kostki margaryny na jednolitą masę. Jak budyń będzie gotowy rozsmarowujemy cieniutką warstwę budyniu na krakersach i układamy następną warstwę. Robimy tak do momentu aż skończą się krakersy, zakańczamy masą na górze, posypujemy wiórkami kokosowymi i pozostawiamy w lodówce do następnego dnia. Palce lizać! Smacznego
W kazdym razie pyszne to, ale nie polecam, bo wczoraj co chwile podchodzilam do lodowki po niewielki kawaleczek :roll: :roll: :roll:
Ach wstyd mi, ze tyle wczoraj zjadlam. Zaprosilam kolezanki, ale wcale mi nie pomogly, zjadly tylko po niewielkim kawalku, a pół blachy czeka na mnie....
:oops: :oops: :oops: :oops:
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Oj betsabe.... ja chyba też zrobię. Moja teściowa robiła to ciasto i faktycznie jest pyszne. Może zrobię lubemu na urodziny, albo na nasze 12-lecie. Straszna mam ochotę, choć powinnam ograniczyć słodycze. Dziś niestety mam wyżerkę, ale postanowiłam , że robię sobie następny tydzień bez słodyczy. to za karę po ostatnich wybrykach...
Macie jakies fajne sposoby na oszukiwanie głodu i chęci zjedzenia czegoś słodkiego. Zróbmy sobie taki ranking.