Ewka, a jak Twoje cwiczenia z Mezem? ;)
nie zmieniasz suwaka? :)
Wersja do druku
Ewka, a jak Twoje cwiczenia z Mezem? ;)
nie zmieniasz suwaka? :)
miałam za duzo gosci i przez to było mało ćwiczeń :(
Oj Ewka, w kinie takie fajne filmy leca, trzeba bylo gosci do kina poslac i sie za cwiczenia, wziasc :wink: :wink: :wink:
dokladnie, albo przeprosic gosci na troche, bo Ty dbasz o linie i musisz pociwczyc :lol:
albo z gośćmi poćwiczyć :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
zaraz mi sie oberwie tak cos czuje :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
A co tam Goska, przeprosic, gosciom wlasciwie troche gimnastyki tez by nie zaszkodzilo :lol: :lol: :lol:
Ale za co ma Ci sie Baska oberwac??? przeciez , jak to sie mowi, w kupie sila, czy jakos tam?? Im wiecej tym weselej :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
no Maggusia ale by był aerobik grupowy :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
wlasnie!!!!!! i jeszcze by sie troche od kogos czego wiecej nauczzyl, przeciez czlowiek cale zycie sie uczy :wink: :wink: :wink: :wink:
zawsze to cos innego :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:
no nocny kurs tańca towarzyskiego :wink: :lol: :lol: Masz racje Maggusia ile nowych figur by się człowiek nauczył :wink: :lol: :lol: :lol:
Basia - za co Ci sie ma oberwac? :)
a gdzie Dorotka znowu zniknela?
no Małgorzatka dostanie mi się za aerobik grupwy :wink: :lol: :lol: :lol: albo kurs tańca :wink: :lol: :lol:
OOOOOOO Basia, madrze mowisz, taki taniec brzucha np. biodrami zarzucac, a do tego tak od czasu do czasu lampe wloska zapalic zawsze to jakies urozmaicenie jest :wink: :wink:
ja sie z dorka tez dzisiaj jakos mijam :roll: :roll: :roll: :? :?
ale gdzie Monika??????? caly weekend tak ladnie watku pilnowala a dzis sie gdzies zapodziala :roll: :roll: :shock: :shock: :shock: :!: :!:
E tam Maggusia ja lampę odpuszczam bo mnie rece bolą ale przsiady z tańcem brzucha to jeszcze dzisiaj zaliczę :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
No Baska, ale tak po tancu brzucha to taki ogorek kiszony to cuuuuuuudo , tego nie mozesz sobie odmowic :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dorka wyślij szefa do domu na ćwiczenia i wracaj no tu :wink: :lol: :lol: :lol:
Maggusia małosolny taki swieżuśki :wink: :lol: :lol: ło mamo to jest to :wink: :lol: :lol:
ale twardy jeszcze musi byc, koniecznie no i w miare wymiar tez, bo inaczej to zadna frajda :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:
wymiar to ja sobie znajdę odpowiedni :wink: :lol: :lol: :lol: nie bój nic a jak bedzie potrzeba to słoik ogórów Tobie podeślę :wink: :lol: :lol: :lol:
Basia, czemu Ci sie ma oberwac, przeciez wiadomo, ze odchudzanie bez duuuuuuzej porcji ruchu nie ma sensu :)
Małgorzatka bo wiesz ja i aerobik i kurs tańca to się może komus za duzo wydać a nie wolno sie przetrenowywać :wink: :lol: :lol: :lol:jeszcze mnie wezmą za jakąs ćwiczomankę :wink: :lol: :lol: :lol:
widzę, że u nas na topiku dietkowo, aż miło czytać... :lol: :lol: :lol: dużo sportu, gimnastyki... do tego dietetyczne ogóraski... :lol: :lol:
Op może być z nas dumny :D :D :D
Kurczak z papryką, pomidorami i ziołami
Soczyste udka przesiąknięte zapachem warzyw i ziół
Przygotowanie: 20 minut
Duszenie: 40 minut
Porcja: 320 kcal
http://mg2.demo.eo.pl/_gAllery/16/03/1603.jpg
Składniki na 4 porcje
4 duże udka kurczaka
4 strąki papryki
2 duże pomidory
4 cebule
2 ząbki czosnku
po łyżce posiekanych ziół (bazylia, natka pietruszki, szczypiorek)
oliwa
sól, pieprz
Udka kurczaka umyć, osuszyć. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Strąki papryki przekroić na pół, usunąć nasiona i białe włókna, miąższ pokroić w paski.
Czosnek obrać, pokroić na plasterki i krótko podsmażyć na 3 łyżkach oliwy. Włożyć kawałki kurczaka, obsmażyć ze wszystkich stron. Dołożyć paprykę, cebulę i pomidory. Oprószyć solą i pieprzem, posypać połową ziół.
Dusić pod przykryciem około 40 minut, ewentualnie podlewając odrobiną wody. Przed podaniem posypać resztą ziół.
Małe kawałki
Mięso wygodniej będzie przyrządzić, jeśli uda podzielimy na pół, tzn. oddzielimy górną i dolną część.
Basia, tylko jak bedziesz Maggusi podsylala ogorasy, to pamietaj, ze Ona nie lubi mniejszych niz 20 cm :lol:
To dzisiaj wyprobuje na obiad, bo nie mam planu co wyczarowac, a z tego co widze, wygklada apetycznie i w mig zrobione ( lub sie samo robi :wink: :wink: )
a na tego kurczaczka, to się chyba dzisiaj na obiadek skuszę... :lol: :lol:
tylko tak głupio jeść coś smacznego samemu :? Chałupa ludzi...moi już są przyzwyczajeni, że dla mnie jest inne jedzonko ale reszta :?:
Ty nie badz taka skromna, ty tez krotszych nie lubisz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
no nie wiem jakby zareagowali na grupowe cwiczonka heheheh
Małgorzatka no coś Ty :wink: :lol: :lol: Ty mi każesz węże sałatkowe kisic no nie wiem :wink: :lol: co to z tego wyjdzie :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ale Dorka, mama przeciez wie, ze ty diete robisz, napewno to zrozumie , bo ja sie ide brac za to cudo, bo czas leci a samo sie niewyczaruje, takiego stolika co sie sam nakrywa nikt mi sprezentowac nie chce :? :? :wink: :wink: :wink:
No to masz orzech do zgryzienia Dorcia :wink: a jeszcze pewnie mama same frykasy pod nos podstawia :D
Maggus jaK ZOBACZYSZ W SKLEPIE TAKI STOLIK TO DAJ ZNAĆ :wink: :lol: :lol: :lol: chętnie zakupię :wink:
Dorcia ma piekna figurke ze jej jedna wyzerka nie zaszkodzi :D
Maggusia, jak już zrobisz to cudo na obiadek i oczywiście skonsumujesz je, daj szybciutko znać, czy warte grzechu :?: Bo wg przepisu i zdjęcia warte grzechu i to wielkiego :lol: :lol: :lol: Tylko musisz dać znać do 16.00 , bo ja później odcięta od wirtualnego świata jestem :roll:
Dorka, kurak juz w garze sie dusi i jak narazie to moge powiedziec, ze pachnie, hmmmmmmmmmmmmmmmmm , a jak smakuje to za nie cale 40 min sie dowiem :wink: :wink: :lol: :lol:
Faszerowana główka kapusty
http://mg2.demo.eo.pl/_gAllery/15/43/1543.jpg
Przygotowanie: 40 minut
Gotowanie: ok. 1 godziny
Porcja: 280 kcal
SKŁADNIKI NA 8 PORCJI
główka młodej kapusty
1/2 kg mielonego mięsa wieprzowego
marchewka
kawałek selera
2 cebule
puszka pomidorów (40 dag)
2 łyżki oleju
2 l bulionu warzywnego
sól, pieprz
Cebule obrać, posiekać. Marchewkę i seler obrać, zetrzeć na tarce. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać mielone mięso, marchewkę i seler, przesmażyć. Dodać rozdrobnione pomidory wraz z zalewą, wymieszać (ew. wlać nieco zimnej wody), przyprawić do smaku, dusić 10 minut.
Główkę obrać z wierzchnich liści, zalać osolonym wrzątkiem, gotować 15 min. Dobrze osączyć, ostudzić.
Wyciąć głąb (patrz zdjęcie obok) razem ze środkowymi liśćmi, zostawiając kilka zewnętrznych warstw liści. Do środka nałożyć połowę farszu mięsnego, przykryć najbliższymi listkami. Ułożyć cienką warstwę farszu, przykryć następnymi listkami itd., aż do wyczerpania składników.
Kapustę owinąć gazą i związać na górze. Włożyć do garnka, wlać bulion, gotować ok. 45 minut. Podawać z bułką tartą podsmażoną na maśle lub sosem pomidorowym.
Ale mam natchnienie, a tu jeszcze cos :wink: :wink:
Spaghetti jak pizza
http://mg2.demo.eo.pl/_gAllery/12/96/1296.jpg
PRZYGOTOWANIE: 25 minut
PIECZENIE: 20 minut
PORCJA: 280 kcal
SKŁADNIKI NA 6 PORCJI
50 dag spaghetti
4 jajka
1/2 szklanki śmietany
25 dag tartego żółtego sera (np. morski)
ząbek czosnku
puszka (40 dag) krojonych pomidorów
10 dag czarnych oliwek bez pestek
15 dag pieczarek
15 dag mozzarelli
3 łyżki oliwy
sól, pieprz
Spaghetti ugotować w osolonej wodzie al dente. Przelać zimną wodą, dobrze osączyć na sicie.
Jajka, śmietanę i 20 dag sera wymieszać, przyprawić. Czosnek obrać, posiekać, przesmażyć na łyżce oliwy z pomidorami, wymieszać z mieszanką jajeczną.
Blachę wyłożyć pergaminem, nałożyć spaghetti, polać sosem pomidorowym, zostawiając wolne brzegi. Całość posypać pozostałym serem i oliwkami.
Pieczarki oczyścić, pokroić w grube plasterki, a mozzarellę na kawałki. Obydwa składniki oprószyć solą i pieprzem, delikatnie skropić oliwą, ułożyć na makaronie.
Spaghetti piec 20 minut w temperaturze 250°C. Przed podaniem posypać listkami bazylii.
ja spadam.
do czwartku Dziewczyny :)
O kurka, to jutro tu znowu cicho bedzie :( :( :( :( Wy znowu macie swieto :? :? :? Macie wy szczescie z ta konstytucja :wink: :wink: :lol: :lol: u nas to tylko spiewaja zeby wszystkie swieta zlikwidowac, ale 3. 10 to nikt nie chce likwidowac :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: