Strona 200 z 903 PierwszyPierwszy ... 100 150 190 198 199 200 201 202 210 250 300 700 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,991 do 2,000 z 9027

Wątek: Mój dzienniczek

  1. #1991
    kaszanna jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    22-11-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Psotulko takie nogi to ja miałam w szkole podstawowej. Laseczka z Ciebie jak ta lala. Teraz pora powycierać dywan i ćwiczyć, ćwiczyć brzuszek.

    Pędzi ten Twój pamiętniczek z prędkością światła wystarczy dzień opóźnienia i już mam co czytać

    Przysięgłabym, że wnuczek to Goldenek. No głowę dałabym sobie uciąć i zawsze tak o nim myślałam. Ucałuje ode mnie ten pysk kudłaty.

    Pozdrawiam wiosennie
    aszania

  2. #1992
    Awatar bike
    bike jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    07-09-2004
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    1,424

    Domyślnie



    Witaj Psotulciu kochana
    hihihi, takich nóżek zgrabnych, to ja chyba nigdy nie miałam, nawet w podstawówce ...
    no, może na początku podstawówki
    pozdrawiam gorąco

  3. #1993
    Awatar katson
    katson jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    03-01-2005
    Posty
    514

    Domyślnie

    Witaj Psotulko

    Jestem z ciebie strasznie dumna Slicznie chudniesz a nozki masz jak u baletnicy
    Fotki sa naprawde sliczne a ja zadnego brzuszka nie widze
    a piesek jest piekny i taki kochany chce go przytulic



  4. #1994
    krysial jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Głogów
    Posty
    722

    Domyślnie

    Psotula -ale pięknie wyszłaś na zdjęciu -a jaka rozbawiona
    U mnie skype jednak nie dziala -coś ten radiowynet jest nieco gorszy ale i tak mi sie opłaca bo mam taniutko -a na moje ploty wystarczy.
    myszka dalej nie rozwija adresów -chyba tez i program jakiś niedokończony.
    pozdrówka

  5. #1995
    Awatar misiala
    misiala jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    14-11-2005
    Mieszka w
    Toronto
    Posty
    1,291

    Domyślnie

    psotulko wygladasz swietnie

  6. #1996
    bewik jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Bielawa
    Posty
    2

    Domyślnie

    Uleńko wyglądasz, nie nie wyglądasz jesteś wspaniala , twój wnusio też wspanialy , a jaki fotogieniczny
    Wierszyk wspaniały, pa,pa idę na aerobik

  7. #1997
    Awatar psotulka
    psotulka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    30-11-2004
    Mieszka w
    Babice gm. Oświęcim
    Posty
    531

    Domyślnie

    KOCHANE
    DZIEKI ZA ODWIEDZINKI JA DZISIAJ JUZ SIE NIE WYBIERAM NA SPACEREK -ODPOCZYWAM BEDE JUTRO

    I JESZCZE TROSZKE DO POCZYTANIA


    nakrywamy stół

    [color=green]Dla wielu osób poprawne nakrycie stołu to coś enigmatycznego. A zasady są bardzo proste. Oto kilka praktycznych rad. Starannie wypolerowane sztućce kładziemy po obu stronach talerza, w takiej kolejności, w jakiej będą używane (przystawki zimne, przystawki gorące, zupy, dania z ryb i mięs, sery, deser, owoce, kawa i herbata). Zasady savoir vivre'u nakazują najpierw używać tych położonych po zewnętrznej stronie. Jeżeli przewidujemy zakąski, to z prawej strony nakrycia kładziemy nóż do zakąsek oraz nóż do dania głównego, zwrócone ostrzami do nakrycia. Z lewej strony, w odpowiedniej kolejności układamy dwa widelce brzuszkiem do dołu, pierwszy z brzegu do zakąsek, następny do dania głównego. Jeśli na obiad przygotowujemy rybę, to zamiast zwykłego noża i widelca podajemy sztućce do ryby. Pamiętajmy, że dwa widelce to symbol elegancji minionej epoki, gdy sztućce do ryb produkowano na eksport. Sztućce do ryb to widelec i szeroki nóż w kształcie łopatki, którym niczego nie kroimy, ale filetujemy, oddzielamy mięso od ości. Zwykłym nożem i widelcem jemy tylko ryby wędzone i śledzie.
    Zupy podawane w bulionówkach jemy łyżeczką do bulionu, okrągłą i mniejszą od normalnej. Kładziemy ją, tak jak zwyczajną łyżkę, z prawej strony nakrycia między nożami. Jeżeli do zupy podajemy pieczywo i masło, obowiązkowy jest nóż do smarowania masłem o wygiętym, zaokrąglonym ostrzu. Kładziemy go na talerzyku do pieczywa, obok elegancko ułożonej serwetki. Na stole przy nakryciu głównym powinny znaleźć się nie więcej niż trzy sztućce z prawej i dwa z lewej strony. Nad talerzami kładziemy sztućce do deserów - mały widelczyk z trzema ząbkami do ciasta kremowego - zwrócony w prawo oraz łyżeczkę, skierowaną w lewą stronę. Do deserów lodowych używamy łyżeczki wąskiej i długiej, a do cukru łyżeczki typu szufelka. Jeżeli na deser przewidujemy sery lub owoce, łyżeczkę zastępujemy nożem deserowym. Pozostałe sztućce podajemy przy serwowaniu kolejnych dań. Pamiętajmy, że noże i widelce do przystawek są mniejsze niż te do dań głównych. Poniżej sposoby nakrywania stołu przedstawione są jako grafika.



    1. Serwetka
    2. Widelec do sałatek
    3. Widelec obiadowy
    4. Widelec deserowy
    5. Talerzyk do pieczywa z nożem
    6. Talerz obiadowy
    7. Nóż obiadowy
    8. Łyżeczka
    9. Łyżeczka
    10. Łyżka do zupy
    11. Widelec koktajlowy
    12. Szklanka na wodę
    13. Lampka do wina czerwonego
    14. Lampka do wina białego
    15. Filiżanka do kawy

    Napkin – Serwetka
    Salad fork – Widelec do sałatek
    Dinner fork – Widelec obiadowy
    Salad plate – Talerz do sałatek
    Dinner plate – Talerz obiadowy
    Dinner knife – Nóż obiadowy
    Salad knife – Nóż do sałatek
    Dinner spoin – Łyżka obiadowa
    Soup spoin – Łyżka do zupy

    White-wine glass – Lampka do białego wina
    Red-wine glass – Lampka do czerwonego wina
    Water goblet – Szklanka na wodę
    Dessert spoin and fork – Łyżeczka i widelczyk do deserów
    Bread plate – Talerzyk na pieczywa
    Butter knife – Nóż do masła


    Spotkanie przy kawie

    Planujesz spotkanie z przyjaciółkami i zastanawiasz się nad menu? Zaskocz swoich gości i zaserwuj im wyśmienite kawowe specjały Primy. Nie zapomnij również o podaniu małego słodkiego co nieco. Kaw. Espresso o porankuJeśli zaplanowałaś spotkanie na ploteczki w sobotnie przedpołudnie, możesz podać przyjaciółkom espresso. Mała, czarna i esencjonalna kawa to idealna propozycja na początek dnia i spotkania! Aby przygotować espresso, potrzebujesz wysokogatunkowej, drobno mielonej kawy, takiej jak pobudzająca kawa Cafe Prima Guaranesa, z dodatkiem guarany. Możesz też zmielić ziarnistą kawę Cafe Primę Excellent. Espresso najlepiej przyrządzić w ekspresie ciśnieniowym. Odpowiednia temperatura wody i ciśnienie gwarantują, że czarny napój będzie mocny i aromatyczny. Do espresso podaj przyjaciółkom francuskie rogaliki. To idealne połączenie.Łagodne LatteJeśli zaplanowałaś babskie ploteczki na popołudnie, możesz przygotować Cafe Latte o łagodnym smaku, która łączy w sobie moc kawy z delikatnością mleka. Sposób na ten kawowy przysmak jest prosty. Wystarczy rozpuszczalna Prima Finezja! Zalej dwie łyżeczki kawy ½ szklanki gorącej wody. Uzupełnij gorącym mlekiem i dodaj spienioną mleczną piankę. Cafe Latte daje Ci tysiące możliwości kompozycyjnych – możesz dodać syrop smakowy, odrobinę alkoholu, udekorować bitą śmietaną lub posypać czekoladą. Uruchom kulinarną fantazję i zaskocz przyjaciółki. Do Cafe Latte podaj tiramisu. Delikatny smak kawy i wyrafinowany smak włoskiego deseru na pewno okażą się sukcesem.Kawowe orzeźwienieJeśli temperatura spotkania jest bardzo gorąca, podaj orzeźwiającą Prima Ice Coffee. Wachlarz możliwości jej przyrządzania jest bardzo bogaty. Możesz ją podać z dodatkiem lodów, bitej śmietany, owocowych soków, a nawet zmiksowanych owoców (np.: moreli, truskawek, wiśni, czarnej porzeczki). Do dekoracji masz do dyspozycji posypki, wiórki kokosowe, syropy smakowe i bakalie.Do przygotowania pysznej Ice Coffe polecamy kawę rozpuszczalną Primę Impresję! Zalej czubatą łyżeczkę kawy rozpuszczalnej Primy Impresji ½ szklanki gorącej wody, dosłódź do smaku, dodaj mleko (½ szklanki), a następnie ostudź i wstaw do lodówki. Kiedy napój odpowiednio się schłodzi (rada dla „niecierpliwych”: możesz skorzystać z zamrażalnika!), wlej go do wysokiej szklanki. Na końcu dodaj 2-3 gałki lodów i delektuj się orzeźwiającym smakiem Ice Coffe razem z przyjaciółkami.Z domieszką AmarettoKropla likieru migdałowego odmieni nie tylko smak kawy, ale także Twój wieczorne spotkanie. Zaserwuj przyjaciółkom Amaretto Coffee – Twoją specialité de la maison. Zaparz świeżo zmieloną, aromatyczną Primę Excellent o głębokim smaku. Dwie łyżki kawy zalej gorącą wodą. Odczekaj, aż kawa osiągnie swą głębię smaku, koloru i aromatu. Dodaj likier amaretto, wedle uznania. Udekoruj bitą śmietaną i posyp czekoladą. Podawaj w wysokich szklankach z uszkiem. I baw się dobrze. Do Amaretto Cafe najlepiej pasują migdałowe lub kokosowe chrupiące ciasteczka.


    DOBRANOC

  8. #1998
    Guest

    Domyślnie

    oj Psotulko lubie tu zagladac ..tyle się człowiek dowie...a wydawało mi się ,że już to wiem.....
    pozdrawiam

  9. #1999
    Filigree jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    11-09-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Ja też tylko wpadłam życzyc Ci dobrej nocy, a jutro przyjde poczytac, bo widzę .....nowa lektura

  10. #2000
    Pazera jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    11-02-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    ktoś nieglupi wymyślił "szwedzki stół" , tam trudniej o wpadkę :P

    Dobranoc

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •