Strona 416 z 903 PierwszyPierwszy ... 316 366 406 414 415 416 417 418 426 466 516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,151 do 4,160 z 9027

Wątek: Mój dzienniczek

  1. #4151
    Awatar psotulka
    psotulka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    30-11-2004
    Mieszka w
    Babice gm. Oświęcim
    Posty
    531

    Domyślnie

    41 TYDZIEN ROKU
    NAJBARDZIEJ STRACONYM DLA CZLOWIEKA JEST DZIEN ,W KTORYM SIE NIE SMIAL.
    CHAMFORT
    WITAM WAS SERDECZNIE WIECIE CO ROBILAM W PIATEK I W SOBOTE. W NIEDZIELE ODPOCZYWALAM I PRZYJMOWALAM GOSCI. DZISIAJ ZABIERAM SIE ZA SCHODY NA STRYCH -DALEJ REMONTY. POTEM WYJAZD DO LEKARZA.

    Z DIETKA NIC SIE NIE ZMIENIA. PO IMPREZACH CZEKAJA NASTEPNE WAGA SIE UTRZYMUJE. DZISIAJ SIE NIE MIERZE I NIE WAZE! BEDE TO ROBIC TERAZ CO PIATEK
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] POZDRAWIAMY I ZYCZYMY MILEGO ODCHUDZANIA

  2. #4152
    julisia42 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    17-08-2006
    Mieszka w
    Białystok
    Posty
    0

    Domyślnie

    Pozdrawiam w poniedziełek
    tak trzymaj,wyglądasz super ,a jak waga się trzyma to jeszcze bardziej OK
    Wygląda na to ,że twoje imprezki ci nie szkodzą narazie

  3. #4153
    Awatar Korni
    Korni jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    03-11-2005
    Mieszka w
    Katowice
    Posty
    134

    Domyślnie

    pogratulować psotko stałości wagi mimo imprez...czyli masz niezwalony metabolizm

    pozdrawiam poniedziałkowo
    4-11-2013 I dzień I fazy dukana
    9-11-2013 I dzień II faza dukana
    tędy do mnie

  4. #4154
    Awatar podstolina
    podstolina jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    18-03-2007
    Mieszka w
    Poznan
    Posty
    833

    Domyślnie

    Ale z Ciebie laseczka ,myślę,że i ja będę mogła kiedyś pokazac swoje fotki.Pozdrawiam serdecznie i miłego tygodnia życzę.

  5. #4155
    asia0606 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    31-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Psotulko to dobrze, że waga się utrzymuje................ U mnie po takich imprezach ( a szczególnie po alkoholu ) już dawno poleciałaby w górę................
    Życzę miłego tygodnia

  6. #4156
    Awatar psotulka
    psotulka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    30-11-2004
    Mieszka w
    Babice gm. Oświęcim
    Posty
    531

    Domyślnie

    WIEM KOCHANE ,ZE % TO PUSTE KALORIE ALE W SUMIE ICH MALO ALE ZAWSZE
    TERAZ BALUJE 13 I 14. RELACJA ZDJECIOWA BEDZIE


    DIETA CYNKOWA

    Przynajmniej okresowo, co jakiś czas, należy tak sporządzać menu, żeby nie zabrakło w nich morskich ryb, owoców morza - mięczaków (małży, w tym ostryg) i skorupiaków (krewetek, krabów, homarów), drobiu - szczególnie ciemnego mięsa indyka i wątróbek kurzych, gotowanej lub duszonej wątroby, najlepiej cielęcej, warzyw strączkowych, produktów zbożowych z pełnego przemiału, ciemnego ryżu, orzechów - przede wszystkim orzeszków ziemnych i orzechów pekanowych oraz ziaren (w tym musztardy ziarnistej) - przede wszystkim dyni i słonecznika oraz w postaci zarodków (głównie kiełków pszenicy).

    (zawartość cynku w warzywach)


    Spośród 70 warzyw tylko 21 zawiera cynk - w postaci soli.
    Produkt Zawartość cynkuw 100g produktu[mg]
    cebula 1,4
    groszek zielony 1,32-5,0
    chrzan 1,0
    czosnek 1,0
    brukselka 0,87
    buraki ćwikłowe 0,28-0,90
    endywia 0,34
    pory 0,31
    seler zwyczajny 0,31
    szpinak warzywny 0,3-0,9
    pomidory 0,24
    kalafior 0,23
    cykoria 0,19
    kapusta biała 0,16-1,5

    kapusta czerwona 0,16-1,5
    ogórki 0,16
    marchew 0,1-3,6
    sałata głowiasta masłowa 0,18-1,1
    rzodkiewka 0,16
    ziemniaki 0,02-0,4
    fasola szparagowa 0,012


    (zawartość cynku w miligramach w produktach)
    Produkt Ilość Zawartość cynku [mg]
    ostrygi wędzone 85 g 103
    ostrygi surowe 100 g 63
    duszone mięso 85 g 7
    wątroba cielęca gotowana 85 g 7
    indyk pieczony 100 g 5
    mięso kraba gotowane 2 średnie kraby 4
    pestki dyni 30 g 3

    Większość przetworów zbożowych zawiera ok. 4 mg cynku w porcji.

    Ponieważ cynk w warzywach występuje w postaci rozpuszczalnych w wodzie soli, nie należy jarzyn zbyt długo gotować. Lepiej spożywać je w formie sałatek (polanych sosem z: oliwy z oliwek, cytryny i musztardy ziarnistej), soków lub duszone w oliwie z oliwek i soku własnym. Z najnowszych badań wynika, że oliwa z oliwek jest jedynym bezpiecznym tłuszczem! Warto wykorzystywać wywary z gotowanych jarzyn.
    Najwięcej cynku występuje w pszennym chlebie razowym. Chleb ten ma o 38% cynku więcej niż biały chleb pszenny. W chlebie żytnim zawartość cynku jest mniejsza niż w ciemnym pszennym i większa niż w białym pszennym.



    Łyżeczkę drożdży rozprowadzamy szklaną szpatułką z kilkoma kroplami przegotowanej wody albo witaminy C lub A (do kupienia w aptece: wit. C w ampułkach, wit. A w kroplach) i nakładamy na twarz. Odpowiednio większą ilość przygotowujemy na włosy.
    Skuteczne są również drożdżowe kąpiele: do wanny wlewamy kostkę drożdży rozpuszczonych w litrze wrzątku.

    Skuteczność cynku w leczeniu trądziku i innych chorób skóry bierze się m.in. stąd, że pierwiastek ten hamuje wzrost bakterii. Już w starożytnym Egipcie drożdże spożywano i stosowano zewnętrznie przeciwko egzemom, liszajom, grzybicom, łuszczycy i trądzikowi. Jeśli chodzi o przyjmowanie wewnętrzne drożdży, nie zjadamy ich w stanie surowym, ponieważ soki trawienne chronią je w żywej postaci. Tak więc zjadanie żywych drożdży nic nie daje. Należy je pić w formie naparu: łyżeczkę drożdży, najlepiej piwnych, zalewamy niepełną szklanką wrzątku i po ostygnięciu wypijamy.
    Nasze prababcie stosowały ciepłe maseczki z rozgniecionych na papkę ugotowanych ziemniaków i marchewek, ale kiedyś warzywa te zawierały więcej cynku (nieskażona gleba, zero chemii w uprawie) niż obecnie. Dziś zastąpiły je maseczki z bezpiecznej morskiej "gleby" - z alg i błota z morza martwego. Do przemywanie twarzy (no i oczywiście do picia) dobrze jest używać świeżo wyciśniętego soku z zielonego groszku, kapusty, ogórka, selera - jarzyny te zawierają najwięcej cynku ze wszystkich warzyw.

    BUZIAKI

  7. #4157
    Awatar katson
    katson jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    03-01-2005
    Posty
    514

    Domyślnie

    No to czekamy do piatku a tak na powaznie Psotulko dziekuje za to ze mnie zawsze odwiedzasz i za tyle milych slow


  8. #4158
    Awatar psotulka
    psotulka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    30-11-2004
    Mieszka w
    Babice gm. Oświęcim
    Posty
    531

    Domyślnie

    MAM ZNOWU WARIATKOWO U LEKARZA DZISIAJ NIE BYLAM BOJE SIE
    TO ZNALAZLAM MOZE POMOZE SPORY ALE W CZESCIACH BEDZIE DO STRAWIENIA


    Odzywianie-nowotwory


    PRODUKTY WSKAZANE:
    Warzywa najzdrowiej jeść świeże, surowe, ale mogą też być gotowane, duszone, najlepiej z ekologicznej, czyli biodynamicznej uprawy:
    kapusta (biała, czerwona) i kalarepa
    kalafior i brokuły
    jarmuż i brukselka
    czosnek i cebula
    pietruszka i seler
    dynia i marchew
    szpinak i chrzan
    żółta rzepa i rzodkiewka
    kiełki pszenicy, nasiona lnu i soja
    rzeżucha z własnej "parapetowej uprawy"

    Rzeżuchę możemy uprawiać przez cały rok. Na dużym półmisku kładziemy grubą warstwę bawełnianej waty lub mchu leśnego, polewamy mineralną wodą z butelki lub "odstaną" z kranu. Na mokrą watę wysypujemy torebkę nasion, tak by warstwy nie nakładały się na siebie. Półmisek stawiamy na parapecie. Roślinę obficie podlewamy dwa razy dziennie (rzeżucha "pije" dużo wody). Po kilku dniach wyrasta na kilka centymetrów i nadaje się do jedzenia. Można posypywać nią ziemniaki, kanapki, dodawać do wszystkich potraw: do sałatek, zup itp. Żeby mieć zawsze świeżą roślinę i nie czekać, aż wyrośnie następna "uprawa", zakładamy "plantację" złożoną z kilku mniejszych półmisków, na których wysiewamy rzeżuchę w kilkudniowych odstępach.
    Owoce: winogrona, jagody, melon kantalupa, papaja oraz wszystkie cytrusowe (obierając cytryny, pomarańcze i grejpfruty należy uważać, żeby nie pozbawiać owoców białej skórki i jej części wnikającej do miąższu. Zawiera ona bowiem witaminę P - bardzo cenną w zapobieganiu nowotworom).
    Inne:
    otręby: kukurydziane, owsiane, pszenne, ryżowe
    ocet winny jako przyprawa
    owoce morza i chude ryby (gotowane lub z rusztu, nigdy z puszek), głównie: łosoś, makrela, sardynka, tuńczyk (ryby te są bogate w kwasy tłuszczowe omega-3, które wzmacniają system immunologiczny, zapobiegają tworzeniu się komórek nowotworowych, hamują ich rozrost i powstawanie przerzutów)
    tran z wątroby ryb oceanicznych
    olej lniany - tłoczony na zimno z siemienia lnianego (stosuje się go w niektórych amerykańskich szpitalach w leczeniu nowotworów). Zamiast smarować pieczywo masłem lub margaryną, polewamy je olejem z lnu lub oliwą z oliwek.

    BUZIAKI JA JESZCZE NIE MAM ALE WIADOMO TO

  9. #4159
    krysial jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Głogów
    Posty
    722

    Domyślnie

    Psotula witaj
    Całą encyklopedie chyba skopiowałaś
    o cynku bardzo ciekawe -bo mi włosy sie strzępią i nawet silica nie pomaga
    trzeba będzie za rte oleje albo pestki sie wziąć -tylko ,ze to cholerstwo kaloryczne
    wiec cosik trzeba z menu wyrzucic
    ło matko...jak tu nie przytyc i zmieścic w sobie cała tablice mendelejewa

  10. #4160
    alexisa jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    29-05-2005
    Mieszka w
    Jawor
    Posty
    0

    Domyślnie

    PSOTULKO, JEŚLI MASZ IŚĆ DO LEKARZA, TO MIMO STRACHU IDŹ I NIE ZWLEKAJ. BĄDŹ DOBREJ WIARY. POZDRAWIAM MOCNO.


Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •