Strona 442 z 903 PierwszyPierwszy ... 342 392 432 440 441 442 443 444 452 492 542 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,411 do 4,420 z 9027

Wątek: Mój dzienniczek

  1. #4411
    bewik jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Bielawa
    Posty
    2

    Domyślnie

    Psotulko, alez to musi byc pychotka
    Pozdrawiam

  2. #4412
    najmaluch jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-04-2004
    Posty
    1,105

    Domyślnie

    PYSZNE!!!Ślinka mi cieknie!!!

    A teraz chcę więcej...
    Tu jestem:
    http://dieta.pl/grupy_wsparcia/pamie...czesc-1-a.html

  3. #4413
    Awatar psotulka
    psotulka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    30-11-2004
    Mieszka w
    Babice gm. Oświęcim
    Posty
    531

    Domyślnie

    NO I TROCHE SPOKOJU PEDZE DO 40 I XX POTEM WAS ODWIEDZE I WROCE DO SIEBIE
    Czy wiesz, że...
    Makaron może poprawić nastrój. Pewnie dlatego w XVII wieku francuski filolog Menage wywodził jego nazwę z greckiego „makar” - szczęśliwy. Obecnie uważa się, że włoskie słowo „maccherone” pochodzi z greckiego „macharia” oznaczającego radość.

  4. #4414
    Awatar waszka
    waszka jest nieaktywny Sławny na Dieta.pl
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Ursynów / Kołbiel
    Posty
    20,842

    Domyślnie

    Wiem, zę poprawia, bardzo poprawia
    Etap I start 2-01-2014 koniec......- odchudzanie SEZON NA ODCHUDZANIE ......
    Etap II ..... wychodzenie z diety
    Etap III ..... stabilizacja wagi i pilnowanie się do końca życia

  5. #4415
    julisia42 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    17-08-2006
    Mieszka w
    Białystok
    Posty
    0

    Domyślnie

    Psotko
    pozdrawiam

  6. #4416
    sylwia973 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    21-02-2006
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Posty
    2

    Domyślnie

    MAM NADZIEJE ŻE POPRAWIA NASTROJ -UWIELBIAM MAKARONY...
    ps.jak ktoś kiedyś napisał podróże po wątkach dokształcają :P miłego wieczoru

  7. #4417
    Awatar siba
    siba jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Sopot
    Posty
    744

    Domyślnie

    O rany ale pysznosci tu wypisujesz
    Pozdrawiam i zycze milego jutrzejszego dnia !!

  8. #4418
    luna64 Guest

    Domyślnie

    Pozdrawiam Psotulko i czekam niecierpliwie na sobotę


  9. #4419
    Forma Guest

    Domyślnie


  10. #4420
    Awatar psotulka
    psotulka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    30-11-2004
    Mieszka w
    Babice gm. Oświęcim
    Posty
    531

    Domyślnie

    KOCHANE ZNOWU CHWILKA PRZEPRASZAM ,ZE TYLKO ZOSTAWILAM SLADY PO SOBIE W WASZYCH WATKACH. POCZYTALAM CO U WAS JESZCZE TROSZKE PRACY I BEDZIE JUZ LABA WIECEJ CZASU BEDZIE NA ODWIEDZINKI
    POMYSLALAM ,ZE MOZE Z PIWA ZREZYGNUJE A MOZE LEPSZE BEDZIE WINKO
    I TO ZNALAZLAM:
    Wino podnosi walory smakowe wielu potraw. Podstawową, nie kwestionowaną zasadą jest, by bogate wina towarzyszyły daniom prostym, prostsze, niezbyt bogate wina - daniom wyrafinowanym, złożonym. Najważniejsze jest ustalenie czy smak i budowa wina odpowiada budowie i intensywności jedzenia. Wtedy wino nie przyćmi smaku potrawy i odwrotnie.
    Podajemy ogólne zasady kompozycji win z potrawami.


    lekkie białe wytrawne
    przekąski przed posiłkiem, przekąski coctailowe, drób na zimno w galarecie.

    lekkie białe
    łagodne potrawy z ryżu, sałatki rybne, sałatki jarzynowe, łosoś smażony, łosoś z grilla, sola gotowana i duszona, flądra, ostrygi, zupa rybna, surowe małże, czerwony kawior, duszone szparagi.

    średnie białe
    pasztety mięsne, kurczak w potrawce i w sosie orientalnym, founde serowe, pieczarki i boczniaki smażone na maśle, sola zapiekana, flądra smażona, okoń, sandacz duszony, gotowany i zapiekany, pstrąg duszony i gotowany.

    ciężkie białe
    ryby wędzone - łosoś i węgorz, zupy rybne pikantne, łosoś duszony, gotowany, smażony i z grilla, sandacz zapiekany, pstrąg pieczony, homar gotowany, kaczka pieczona, schab duszony, cielęcina w potrawce, borowiki smażone na maśle.

    czerwone lekkie
    pikantne potrawy z ryżu, kurczak w sosie orientalnym, kurczak pieczony i smażony, kaczka na ostro, cielęcina duszona, sałatki mięsne, szynka, borowiki smażone na maśle, szczupak gotowany, homar gotowany, ryby wędzone - łosoś i węgorz, ślimaki i żabie udka smażone.

    czerwone średnie
    polędwica wołowa smażona i z grilla, polędwica wieprzowa z grilla, pieczeń, cielęcina smażona, cielęcina na ostro w sosie orientalnym, jagnięcina duszona, dzikie ptactwo w sałatkach z łagodnym sosem, sałatki mięsne z pikantnym sosem, sałatki z dziczyzny.

    czerwone ciężkie
    jagnięcina z grilla, udziec jagnięcy, baranina, polędwica wołowa smażona i grillowana, wołowina w pikantnym sosie, dzikie ptactwo w ciężkim sosie, dziczyzna pieczona w ciężkim sosie.

    różowe
    sałatki rybne z pikantnym sosem, sałatki mięsne, ryby wędzone -łosoś i węgorz, pstrąg pieczony, drób na zimno.

    musujące wytrawne
    kawior czerwony, sola duszona i gotowana.

    szampan półwytrawny
    kawior czarny , z bułka maślaną.

    szampan wytrawny
    kawior czarny

    wino i sery
    Częsta kompozycja sera i wina wymaga sporego wyczucia. Sery mogą przyćmić smak wina, jak i złagodzić jego wady. Mówi się że ser może być ogromnym przyjacielem jak i wrogiem wina. Zwykle czerwone wina pija się z serami twardymi, białe z miękkimi.

    POZDRAWIAM CIEPLUTKO

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •