Strona 441 z 903 PierwszyPierwszy ... 341 391 431 439 440 441 442 443 451 491 541 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,401 do 4,410 z 9027

Wątek: Mój dzienniczek

  1. #4401
    bewik jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Bielawa
    Posty
    2

    Domyślnie

    Ulenko, ja teraz przeszlam z poniedzialku na sobote z wazeniem, bo po niedzieli waga bywala zawyzona i to mnie troszke stresowalo , a przeciez nie byla prawidlowa, bo tylko 1 dzien po niedzieli
    Pozdrawiam i zycze milej pracy przynajmiej nie myslisz o dojadaniu

  2. #4402
    alexisa jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    29-05-2005
    Mieszka w
    Jawor
    Posty
    0

    Domyślnie

    JA RÓWNIEZ WOLĘ WAŻYĆ SIĘ W PONIEDZIAŁKI. TYLKO, ZE WŁAŚCIWIE ROBIĘ TO CODZIENNIE RANO MOŻE TO TROCHE CHORE, ALE MNIE MOBILIZUJE WIDOK NIEPRZEMIESZCZAJĄCEJ SIĘ W PRAWĄ STRONĘ WSKAZÓWKI A JEŚLI JUŻ TAK SIĘ ZDARZY, WTEDY OSTRO ZACISKAM PASA, ŻEBY SZYBKO POWRÓCIŁA NA SWOJE MIEJSCE.

    ULEŃKO - STRONKA NA POPRAWĘ HUMORU - SUPER.
    OTO CYTAT NA DZIŚ:
    Miss World - przy Tobie Aneczko - prezentuje się gorzej, niż prowincjonalna pastereczka...

  3. #4403
    Awatar Usiak
    Usiak jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    10-10-2005
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    789

    Domyślnie

    Psotus moc całusów przesyłam

    Wyczytałam, że gotujesz na parze - mam pytanie - masz parowar, czy jakoś inaczej sobie radzisz?

    Buziaki
    Ula
    Tutaj jestem: O marzenia trzeba walczyć, czyli: USIAK CHUDNIE!


    NA ROWERZE - DOOKOŁA ŚWIATA

  4. #4404
    agnimi jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-04-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Psociu ta stronka na poprawę humoru jest boska

  5. #4405
    najmaluch jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-04-2004
    Posty
    1,105

    Domyślnie

    Ważenie w piątek dobry pomysł Ja postanowiłam w sobotę
    Etap 1: Przez pierwsze 3 dni diety tracimy 70% wody, 5% białka, 25% tłuszczu
    Etap 2: Do 13 dnia diety tracimy 19% wody, 12% białka, 69% tłuszczu
    Etap 3: Między 21 a 24 dniem diety tracimy 15% białka, 85% tłuszczu
    Etap 4: Od 24 dnia diety tracimy 25% białka, 75% tłuszczu

    Dobrze wiedzieć...ja jestem dopiero na II etapie...

    Powodzenia!

    A teraz chcę więcej...
    Tu jestem:
    http://dieta.pl/grupy_wsparcia/pamie...czesc-1-a.html

  6. #4406
    Awatar dum
    dum
    dum jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Kielce
    Posty
    8

    Domyślnie

    psotko miłego dnia a co najważniejsze dietkowego dnia
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

    tu jestem:
    http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/s...ead.php?t=1060

  7. #4407
    Forma Guest

    Domyślnie

    Posyłam pozdrowienia z Wrocławia!

  8. #4408
    Awatar psotulka
    psotulka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    30-11-2004
    Mieszka w
    Babice gm. Oświęcim
    Posty
    531

    Domyślnie

    KOCHANE -DALEJ ZABIEGANA ,ZALATANA ZYJE JUZ 4 JAK COS NIE BEDZIE TAK TO ASIU BEDE DZWONIC BEDZIEMY W KOMPLECIE Z WNUKIEM

    BUZIAKI WIELGACHNE

  9. #4409
    Awatar psotulka
    psotulka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    30-11-2004
    Mieszka w
    Babice gm. Oświęcim
    Posty
    531

    Domyślnie

    DO POCZYTANIA-
    We francuskim Lamotte-Beuvron działa stowarzyszenie miłośników tarty Tatin. Co roku ubrani w ordery, niebieskie tuniki, czerwone chusty i czarne kapelusze organizują degustacje jedynej prawdziwej tarty Tatin.
    Ponieważ nie widzę się w takim stroju, chętnie wprowadzam innowacje do przepisu.

    Pod koniec XIX wieku w miejscowości Lamotte-Beuvron we Francji, siostry Stéphanie i Caroline Tatin prowadziły rodzinny hotel i restaurację. Starsza Stéphanie, mniej bystra, ale niezwykle pracowita, zajmowała się kuchnią. Pewnego dnia wstawiła do pieca ciasto jabłkowe, zapominając dodać... ciasto. Ułożyła je więc na wierzchu przypieczonych już jabłek, wstawiła do pieca, a potem przewróciła placek do góry nogami. Efekt był kapitalny: kruchutki spód i spływający nań karmelowy sos oraz puszyste, soczyste jabłka. Danie wkrótce weszło do kanonu francuskich deserów pod zasłużoną nazwą "Tarte Tatin".
    Z masła i cukru przygotowujemy karmel. Najlepiej w głębokiej patelni, którą można potem wstawić do piekarnika. Dodajemy obrane, pokrojone w połówki jabłek, ściśle wypełniając całą patelnię. Piekąc się w dużych kawałkach, jabłka zachowają kształt, a w środku powstanie rozpływający się puch. Sok, który puszczą, spłynie na dół i połączy się z karmelem, tworząc pyszny sos. Dlatego patelnia powinna być głęboka. Jabłka smażymy pod przykryciem na patelni lub wstawiamy do piekarnika na 15-25 min, aż zmiękną i się zrumienią.

    Po ostudzeniu całość szczelnie przykrywamy ciastem. Stéphanie Tatin sama zagniatała ciasto, a ja z rozkoszą korzystam z mrożonego ciasta francuskiego. Całość idzie do piekarnika na kolejne 25 min. Po upieczeniu należy chwilę odczekać i przykrywając tartę większym od patelni talerzem, przewrócić ją do góry nogami. Podawać od razu! Klasyczne dodatki to: bita śmietana (może być wzmocniona brandy) lub lody waniliowe.

  10. #4410
    Awatar waszka
    waszka jest nieaktywny Sławny na Dieta.pl
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Ursynów / Kołbiel
    Posty
    20,842

    Domyślnie

    Super, ale ślinotok od razu mam

    Buziaczki

    Etap I start 2-01-2014 koniec......- odchudzanie SEZON NA ODCHUDZANIE ......
    Etap II ..... wychodzenie z diety
    Etap III ..... stabilizacja wagi i pilnowanie się do końca życia

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •