Strona 98 z 903 PierwszyPierwszy ... 48 88 96 97 98 99 100 108 148 198 598 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 971 do 980 z 9027

Wątek: Mój dzienniczek

  1. #971
    Vienne jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    22-12-2004
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    0

    Domyślnie

    Tak wszyscy o tych udach, to aj też pochwalę - niezłe są. Też bym chciała takie Pozdrawiam, miłego dnia.

    Ps. Zasnęłam dzisiaj na notatkach. Mama mnie obudziła, a tak dobrze mi sie spało..No nic, lecę dziobać dalej

  2. #972
    Awatar misiala
    misiala jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    14-11-2005
    Mieszka w
    Toronto
    Posty
    1,291

    Domyślnie

    psotulko podziel sie troche ta swoja niespozyta energia, please...

  3. #973
    Awatar psotulka
    psotulka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    30-11-2004
    Mieszka w
    Babice gm. Oświęcim
    Posty
    531

    Domyślnie

    KOCHANE NAWET DZISIAJ MI TO SZYBKO POSZLO . NIE BYLAM U WSZYSTKICH ALE JUZ MI SIE MIESZA GDZIE BYLAM A GDZIE NIE WYBACZCIE TU TAKI RUCH JAK NA AUTOSTRADZIE
    DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA ODWIEDZINKI DUZA BUZKA


    Lorilaj-DZIEKI ZA WSPARCIE

    A ENERGIA - misiala - Z TESKNOTY -SAMOTNOSCI -ALE TAKA JEST KOLEJ RZECZY I TRZEBA SIE Z TYM POGODZIC

    DZIEKUJE ZA TE BOCZNIAKI

    I TRADYCYJNIE

    OSTATNIO TO ZNALAZLAM:
    Przypalone ciasto
    Możesz takie ciasto uratować wystarczy, że zetrzesz przy pomocy tarki spaloną warstwę, jeśli przypaleniu uległ wierzch to po usunięciu spalonej warstwy polej ciasto polewą. Lepiej jednak zapobiegać przypaleniu ciasta. Dobrym sposobem jest przykrywanie piekącego się ciasta kawałkiem folii aluminiowej lub papieru do pieczenia – najpierw pozwól aby ciasto wyrosło a potem je przykryj .
    .
    Gotowanie ryby
    Ryba, szczególnie mrożona, będzie miała delikatny smak jeżeli ugotujesz ją z dodatkiem mleka (pół na pół z wodą).

    Pękający makowiec
    Makowiec z ciasta drożdżowego lubi podczas pieczenia pękać, moim zdaniem w niczym to nie przeszkadza a nawet jest lepszy od takiego, który nie pęknie. Jeszcze nie jadłam dobrego i nie pękniętego. Jeśli jednak chcesz aby był piękny to pamiętaj o kilku zasadach. Wszystkie produkty do ciasta muszą mieć jednakową temperaturę, mąka powinna być przesiana, ciasto wkładaj do nagrzanego piekarnika (180 stopni C). Podobno te rady pomagają, mi jednak makowiec pęka i wszyscy się nim zajadają.

    Wyschnięte rodzynki
    Wyschnięte rodzynki znów staną się miękkie, gdy włożysz je na pół godziny do soku z cytryny.

    Gotowanie kukurydzy
    Jeśli gotują kukurydzę dodasz trochę soku z cytryny, ziarna zachowają złocisty kolor.

    Chrupiąca panierka
    Jeśli tuż przed zdjęciem kotleta z patelni zwiększysz na chwilę ogień to panierka będzie bardziej chrupiąca.

    Klarowny rosół
    Schłodzone białko jajka ubij na sztywną pianę po czym dodaj ją do rosołu. Powoli doprowadź go do wrzenia i łyżką cedzakową zdejmij białko z resztkami włoszczyzny i mięsa.

    Usuwanie nadmiaru tłuszczu z rosołu
    Po schłodzeniu tłuszcz zbiera się na wierzchu wywaru i bez problemu możesz go zebrać. Jeśli nie masz czasu na schłodzenie to możesz użyć papierowego ręcznika, który doskonale wchłonie tłuszcz. Możesz też wrzucić do rosołu kilka kostek lodu, wokół których będzie się zbierał stężały tłuszcz.

    Sprawdzanie świeżości jaj
    Świeże jajko po zanurzeniu w osolonej wodzie natychmiast opada i zostaje na dnie, nieświeże unosi się w wodzie i wynurza.

    Naleśniki
    Ciasto na naleśniki należy robić z mleka wymieszanego pół na pół z wodą. Naleśniki są wtedy kruchsze i niełykowate. A gdy do ciasta dodasz mineralną wodę gazowaną będą nadzwyczaj puszyste.

    KOLOROWYCH SNOW

  4. #974
    marzenka222 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    28-12-2005
    Posty
    0

    Domyślnie dobranoc

    dobrej nocki psotuleczko i spokojnych snow

  5. #975
    Triskell jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    12-08-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Psotulko, przeczytałam na innym wątku, że po ćwiczeniach boli Cię szyja. Nie wiem, czy chodzi o ćwiczenia brzuszków, ale jeśli tak, to moze toznaczyć, że nieprawidłowo wykonujesz ćwiczenie, tzn. za bardzo zbliżasz brodę do mostka, obojczyka, czy cokolwiek to jest. Dobrym pomysłem jest ćwiczyć z piłeczką tenisową pod brodą (lub jakimkolwiek przedmiotem o podobnej średnicy, u mnie była to zabawkowa sowa ).

    A właśnie, jak to jest z tą oliwą w Polsce? Tak jest napisane na opakowaniu, że łyżka to 90 kcal??? Bo tu w Stanach piszą, że łyżka ma 120 kcal (podobnie jak i wszelakie oleje), a przecież oliwa jest ta sama, z Włoch lub z Grecji. Dziwne to.

    A tu masz o boczniakach (uwaga, to jest na 200g!):
    Oyster mushroom (raw, pieces), 1 cup (200g)
    Calories: 17.5
    Protein: 2.0g
    Carbohydrate: 2.8g
    Total Fat: 0.23g
    Fiber: 0.84g
    *Good source of: Niacin (2.8mg), Riboflavin (0.29mg), and Vitamin D (53 IU)

    Uściski, Ty chudoudowcu

  6. #976
    Awatar ruda1952
    ruda1952 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    05-05-2005
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    18

    Domyślnie

    Widzę że nieżle Ci idzie fikanie nożkami Tak trzymaj :P

  7. #977
    Magdalenkasz jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Merzig
    Posty
    231

    Domyślnie

    Hej Psotuniu! Pozdrawiam cie z mojego wariatkowa tutaj..
    Pieknie dietkujesz i cwiczysz!
    Te bole szyi to mysle, jak Triskell, ze spowodowane sa nieprawidlowym wykonywaniem cwiczen. Moi trenerzy z silowni mowia, ze czasem zle wykonywane cwiczenia przynosza wiecej szkody niz pozytku
    Caluski

  8. #978
    agentka81 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    29-12-2005
    Posty
    0

    Domyślnie ;)

    Co do bólu karku to ja mam ten sam problem. Tylko że u mnie sytuacja wygląda troszeczke gorzej. Chodziłam kiedys na aerobik i tez mnie bolał strasznie kark przy robieniu brzuszków, poszłam do instruktora i powiedziałam mu jaki mam problem. Więc nastepny raz cały czas nie obserwował. Wkładał piłeczke tenisową również i nic nie pomagało. Ćw2iczenia wykonuje prawidłowo a dalej mnie boli kark. Wyszło na to, że mam słaby odcinek kręgosłupa w okolicach karku i stad się to bierze.

    Psotulko miłego dnia Ja dzisiaj znowu mam wycieczke do Krakowa


    tutaj jestem: http://forum.dieta.pl/forum/viewtopi...er=asc&start=0

  9. #979
    yastka jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    20-09-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Hej Psotulko. Jesli chodzi o ten bol w karku...kiedy robisz brzuszki, staraj sie jak najmniej ruszac szyja, i nie opuszczac barkow - po prostu wygnij się do przodu i pracuj tylko miesniami brzuszka, lekko balansujac glowa. I patrz przed siebie, broda nie dotykaj do piersi. To nie jest latwe, ale o wiele bardziej dziala niz machanie glowa od gory do dołu. Niech pracuje sam brzuszek a nie kark. Powodzenia. Trzymam kciuki bo idzie ci super.

    Aha i podziwiam cie za rewelacyjne zdolnosci i umiejetnosci wzgledem komputera i innych nowinek technicznych. Musze postawic cię za przyklad mojej mamie Bo można!

  10. #980
    Guest

    Domyślnie

    Miłego dnia

Strona 98 z 903 PierwszyPierwszy ... 48 88 96 97 98 99 100 108 148 198 598 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •