-

Psotulciu, nie wiem o jakim prezencie ode mnie, który do Ciebie nie dotarł piszesz, ale na wszelki wypadek wysłałam drugi raz fotki
jakby co, to wyjaśnij bo znów nie rozumiem
dobranocka
-
Buziak dla Ciebie Psotulko na dobranoc
-
Psotula -skromny ten twój jadłospisik -bo ja jak dorwie sie do śmietany
to do dna
-tak już mam -i codzień coś mi pod ręke podejdzie
dzisiaj lody
ale hiii u Ciebie rozrabia --jak pijany zając szaleje w tańcu.
-
Psotulko, cieszę się, że postanowiłaś nie rezygnować.
A świnki przecudne 
Uściski 
-

Psotulciu, pozdrawiam cieplutko
dziś expresowo, bo chyba zaraz do mnie mój Tatuś przyjedzie
buziaki
-
WITAM KOCHANE WLASNIE WROCILAM Z BADAN -WYNIKI BEDA W PONIEDZIALEK.NARESZCIE SIE WYBRALAM
DZISIAJ W SZYBKIM TEMPIE MUSZE WAS ODWIEDZIC BO WIECZORKIEM NA BASEN
TERAZ TO BEDZIE MOJA MOBILIZACJA DO CWICZEN
BO JAK JA ZOBACZE TO BEDE WIEDZIEC ,ZE TAK WYGLADAM
I ,ZE Z TYM WALCZE

WRACAM TEZ DO RESZTY
RADY W PIGULCE
Mięso przed pieczeniem należy wyżyłować, bo żyły powodują, że mięso kurczy się, staje się twarde.
Delikatne mięso np. piersi z kurczaka łatwiej rozbijemy gdy włożymy je do torebki foliowej.
Każdą pieczeń wstawiamy do gorącego piekarnika, nigdy do zimnego.
Pieczeń nie będzie wysuszona jeśli na czas pieczenia do piekarnika wstawimy garnuszek z wodą.
Gdy do mięsa mielonego dodasz startego ziemniaka kotlety mielone wchłoną mniej tłuszczu.
Nawet najtwardsze mięso zmięknie w gotowaniu i nic nie straci na smaku, jeśli po odszumowaniu wleje się do garnka łyżeczkę wódki.
Jeśli przed włożeniem do piekarnika przez godzinę wymoczysz mięso wołowe w maślance lub kefirze, pieczeń będzie bardziej chrupiąca.
Jarzyny szybko oczyścimy z robaków i ślimaków, jeśli włożymy je do słonej wody na kilka minut.
Rosół będzie miał ładny kolor, jeśli do garnka włożymy umytą łuskę od cebuli.
Solone śledzie będą delikatniejsze, jeśli do moczenia użyjemy mleka zamiast wody.
Szczypta soli wsypana do wody, której gotujemy jajka zapobiega pękaniu skorupek, a jajka dadzą się łatwo obierać.
Ryż zachowa śnieżną biel i nie rozgotuje się, jeżeli dodamy do wody kilka kropel soku lub odrobinę kwasku cytrynowego.
Białe pieczarki - jeśli umyte i pokrojone pieczarki skropisz sokiem z cytryny, nie będą ciemniały.
Zielony koperek najdłużej przechowuje się z korzonkiem, ale młoda zielona pietruszka, gdy jej nie uciąć korzonka, bardzo szybko traci świeżość.
Pomidory i ogórki najlepiej smakują gdy są przechowywane w temperaturze pokojowej.
Aby truskawki były dłużej świeże najpierw je płuczemy i starannie osuszamy a następnie usuwamy szypułki.
Jarzyn nie należy moczyć w wodzie, gdyż tracą wiele cennych składników odżywczych. Przygotowujemy je bezpośrednio przed gotowaniem.
-
UWAGA
Zaczynam sie tu panoszyć - mam nadzieję,że mnie nie przegonisz
Zaczełam w wolnych chwilach czytać Twój wątek od początku,bo lubię wiedzieć co w trawie piszczy
Cieszę sie,ze nie rezygnujesz z Asinej akcji
-
Psotusiu, fajne te rady. Szczegolnie ta na ryz mi sie podoba, bo mi zawsze taki rozgotowany wychodzi..taki...niezbyt!
Fajnie, ze jestes znowu z zapalem na dietce!
A ja sie ciesze na weekend strasznie!
-
WITAJ ULUŚ KOCHANIE.
JESTEM POD WRAŻENIEM.
SPORO JUZ WIEDZIAŁAM TYCH PODPOWIEDZI , ALE SPORO DOPIERO SIĘ DOWIEDZIAŁAM.SUPER,ALEŚ SIĘ ULUŚ POSTARAŁAŚ.MYŚLĘ ŻE ZA BARDZO SIĘ U CIEBIE NIE ROZTAŃCZYŁAM ,BO WCALE NIE ROZRABIAM HI HI HI.
ULUŚ BASENIKU CI ZAZDROSZCZE.MAM NAWET NIEDALEKO ,ALE KASY ZA WIELE NIE MAM ,A KAŻDY RAZ MUSZĘ PŁACIĆ 8,50.ŚWINKI SĄ SUPEROSKIE.
MIŁEGO DNIA ULUŚ.

-
Psotulko, ależ te świnki są wspaniałe, aż mam chęć na gimnastykę, zresztą Halinka też roztańczona, nic dziwnego,że tak waga jej spada
Ja też idę dziś na basen , z czego jestem baaardzo zadowolona
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki