-
Biszkopt z brzoskwiniami i galaretką
(12 porcji, każda 150 kcal)
120g mąki przennej, 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 120g cukru, 6 jajek, 6 ćwiartek brzoskwini z puszki, 1/2 opakowania galaretki owocowej.
Żółtka oddzielić od białek. bialka ubić na sztywną piane, dodać malymi porcjami cukier. dodać żółtka i ubijać jeszcze przez chwilę. dodać przesianą mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia. ciasto przelać to wyłożonej papierem pergaminowym formy i piec 20-25 min w tem 180-200 stopni C. brzoskwinie pokroic na cienki kawałki ułozc na schlodzonym biszkopcie i zalac tężejącą galaretką.[/url]
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki