Sznycle na dziko

Sznycle na dziko Ocena: 4/5 Ilość głosów: 1
Autor:

Przygotowanie:

  1. Rozmaryn posiekać. Ziarna jałowca rozgnieść w moździerzu. Mięso pokroić w plastry, rozłożyć w płaskim naczyniu. Posypać rozmarynem, tymiankiem, dodać jałowiec i listek laurowy. Bulion wymieszać z oliwą, zalać mięso. Ostawić na 30 min.

    Sznycle wyjąć z marynaty, ułożyć w brytfannie posmarowanej kilkoma łyżkami bulionu z oliwą. Oprószyć solą i skropić jeszcze bulionem.

    Piec 20 minut w temp. 200 stopni, skrapiając resztą marynaty.

    Sznycle podawać z surówką z kiszonej kapusty.

    Smacznego!

PODOBNE ARTYKUŁY

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane