Przygotowanie:
- Posiekać drobno czosnek, połączyć z oliwą z oliwek z miseczce, wrzucić do tego kurczaka i pozostawić na godzinę. Pietruszkę i marchewkę pokroić w cienkie paseczki lub zetrzeć na grubej tarce, podobnie z papryka. Ogórek pokroić w kosteczkę. Kapustę lub sałatę pokroić wedle uznania. Jogurt wymieszać z ziołami. Kurczaka wrzucić do piekarnika, polać odrobiną oliwy, w której został uprzednio zanurzony, piec ok. 20–30 minut. Wyjąć kurczaka, pokroić i dodać do uprzednio wymieszanych warzyw. Chleb wrzucić do tostera i przygotować tosta, następnie pokroić w kosteczkę. Całość sałatki polać jogurtem z ziołami i na koniec, tuż przed podaniem, dodać grzanki.
Komentarze
Zdjęcia genialne! Oczy jedzą! Ja kurczaka po tajsku ostatnio robiłam wg przepisu kcalmar. Ale i wasz mnie intryguje!
Mmm wygląda pysznie. Chyba jutro sobie takiego przygotuje!