Kasza na gorąco z boczkiem i śliwką

Kasza na gorąco z boczkiem i śliwką Ocena: 3/5 Ilość głosów: 1
Autor:

Przygotowanie:

  1. Kaszę płuczemy trzykrotnie. Do garnka wlewamy zimną wodę, wsypujemy kaszę, dodajemy kostkę warzywną, sól, pieprz ziołowy i gotujemy ok. 40 minut na wolnym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta przez kaszę, a ziarenka kaszy po przekrojeniu nie będą miały białego środka. Pod koniec gotowania dodajemy oliwę i kaszę mannę wymieszaną w 3/4 szklanki wody. Tak ugotowaną kaszę studzimy.
  2. Farsz: boczek obgotowujemy i mielimy. Śliwki gotujemy w soku pomarańczowym i kroimy w drobną kostkę. Mieszamy boczek ze śliwkami i doprawiamy do smaku pieprzem ziołowym i solą. Nakładamy farsz na każdy płatek papieru ryżowego, wystające brzegi papieru zwilżamy wodą. Papier zawijamy tak jak krokiety, zlepiając brzegi. Przed podaniem podsmażamy na gorącym oleju z każdej strony po 2 minuty.

PODOBNE ARTYKUŁY

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane