Sałatka z winogronami i orzechami

Sałatka z winogronami i orzechami Ocena: 5/5 Ilość głosów: 1
Autor:

Przygotowanie:

  1. Sposób przygotowania: Myjemy winogrona, a następnie przekrajamy na połówki. Ser pleśniowy kroimy w średnią kostkę i tak przygotowane składniki dodajemy do umytej wcześniej sałaty. Dorzucamy orzechy włoskie (dobrej jakości, np. Bakalland) – w całości bądź w zależności od preferencji miażdżymy. Chcąc urozmaić smak sałatki, możemy wzbogacić ją o ziarna granatu, który doda naszej potrawie wyrazisty posmak. Wszystko mieszamy i polewamy delikatnie sosem balsamicznym i odstawiamy na 15 minut. Po upływie tego czasu sałatka jest gotowa do spożycia. Smacznego!

PODOBNE ARTYKUŁY

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane