Tagliatelle Bartolini z białym serem

Tagliatelle Bartolini z białym serem Ocena: 4/5 Ilość głosów: 1
Autor:

Przygotowanie:

  1. Zagotuj wodę w garnku i dodaj do niej soli. W czasie gotowania się wody przygotuj miskę, włóż biały ser, rozrób go widelcem, dodaj łyżeczkę pesto i oliwę w czasie mieszania, aby uzyskać ładną konsystencję sera. Można użyć miksera, dodając trochę oliwy. Do całości dodaj trochę soli i pieprzu – odstaw. Na dużą patelnię wlej oliwę z oliwek, posiekaj drobno cebulkę i podsmaż ją przez ok. 2 min na średnim ogniu, pomidory pokrój w ćwiartki i dodaj do cebulki, w międzyczasie wrzuć do garnka z gotującą się wodą makaron i wyjmij go po ok. 2–3 minutach. Odcedź makaron i dokończ jego gotowanie na patelni wraz z sosem delikatnie mieszając. Makaron ułóż na talerzu, weź wcześniej przygotowany biały ser i połóż odrobinę na środku dania.

PODOBNE ARTYKUŁY

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane