Cukinia z grilla

Cukinia z grilla Ocena: 3/5 Ilość głosów: 2
Autor:

Przygotowanie:

  1. Cukinię pokroić w grube (minimum 1 cm) plasterki, ułożyć na talerzu, lekko posmarować każdy plasterek oliwą z oliwek, posypać przyprawami i dowolnymi ziołami. Wszystko to zostawić na jakiś czas, aby "nasiąkło" (w tym czasie można zająć się na przykład rozpalaniem grilla), po czym położyć na tacce i grillować kilka minut, co jakiś czas obracając. Uwaga - cukinia może "przysmażać" się do rusztu. Potrawę tę można przygotować także w domowym piekarniku. Należy przy tym pamiętać, iż podczas pieczenia z cukinii wydziela się dużo soku, więc radzę pod ruszt podłożyć np. folię, aby uniknąć zbytniego zabrudzenia piekarnika.

PODOBNE ARTYKUŁY

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane