Faszerowane pomidory i papryka

Faszerowane pomidory i papryka Ocena: 5/5 Ilość głosów: 1
Autor:

Przygotowanie:

  1. Strąki papryki umyć, przekroić na pół, oczyścić z pestek. Pomidory umyć, z każdego ściąć czubek i łyżeczką wydrążyć miąższ. Ułożyć pomidory na sitku tak, by wyciekł z nich sok.

    Do twarogu wbić jaja i utrzeć na gładką masę, dodać drobno posiekaną cebulkę wraz ze szczypiorem, oliwki pokrojone w plasterki i czosnek roztarty z solą. Przyprawić masę solą, pieprzem, sosem worcester i sokiem z cytryny. Jeśli trzeba, zagęścić bułką tartą.

    Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową posmarowaną oliwą. Napełnić farszem połówki pomidorów i papryki, ułożyć na folii. Brzegi folii lekko zagiąć. Upiec w gorącym piekarniku lub na grillu.

    Podawać z pieczywem i surówką z porów i selera naciowego.

PODOBNE ARTYKUŁY

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane