Faszerowana papryka

Faszerowana papryka Ocena: 5/5 Ilość głosów: 1
Autor:

Przygotowanie:

  1. Papryki umyć, podzielić na połówki. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce oliwy. Do zarumienionej cebuli dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Podsmażyć razem i doprawić solą i pieprzem. Brokuł podgotować na półmiękko. Twaróg wymieszać z jajkiem, doprawić solą, pieprzem (ewentualnie papryką, czosnkiem), dodać rozdrobnione brokuły i podsmażone pieczarki. Całość dobrze wymieszać. Farszem napełniać połówki papryki, na wierzchu poukładać małe kawałeczki fety - fajnie się zarumienią. Całość układać na blasze lekko wysmarowanej tłuszczem. Piec około 30 minut w 200°C. PYSZNE!!!

PODOBNE ARTYKUŁY

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane