Makaron ze szpinakiem i szynką

Makaron ze szpinakiem i szynką Ocena: 3/5 Ilość głosów: 1
Autor:

Przygotowanie:

  1. Do rondla wlej wodę i zagotuj, na dużą patelnię wlej oliwę z oliwek. Pokrój w cienkie paski wędzoną szynkę i usmaż, następnie delikatnie skrop koniakiem i poczekaj, aż odparuje, dodaj śmietanę, przewracając drewnianą łyżką w tym samym czasie. Kiedy woda wrze, włóż makaron (firmy Bartolini) i gotuj maksymalnie 1,5 minuty. Ser zetrzyj na patelnię na kawałki szynki, po minucie weź łyżkę wody z makaronu i wlej na patelnię, wyjmij kluski z wody i umieść je na patelni, nadal gotuj, technika ta nazywana jest "Risotto". Po około 3–4 minutach makaron jest ugotowany, po podaniu na talerz posypać szczyptą pieprzu.

PODOBNE ARTYKUŁY

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane