Boczniaki na zielono

Boczniaki na zielono Ocena: 5/5 Ilość głosów: 1
Autor:

Przygotowanie:

  1. Boczniaki wrzucamy na sos sojowo-grzybowy (lub inną zalewę), ewentualnie mieszamy z odrobiną oliwy, wody i ziół. Niech się nasączą i zmiękną. Pora kroimy w cieniutkie plastry i wrzucamy na patelnię z 1 łyżką oliwy. Mieszamy energicznie, żeby nie przywarło. Można posypać solą, żeby szybciej zmiękło.Cukinię kroimy w kosteczkę, dorzucamy do pora, nadal mieszając. Można przyprawić Vegetą, pieprzem lub papryką. Na końcu dorzucamy boczniaki. W zależności od rozmiaru, można je pokroić na kawałki mniej więcej takie, jak się kroi pierś z kurczaka. Całość smażymy na średnim ogniu, w zależności od tego, czy wolicie danie bardziej mokre czy suche. Można podawać jako dodatek do kaszy kuskus lub makaronu. Smacznego.

PODOBNE ARTYKUŁY

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane