Zdrowe przepisy - nasze propozycje
Co 10 lat, zaczynając od ok. 21. roku życia, nasza przemiana materii zmniejsza się o 2%, co jest jedną z głównych przyczyn otyłości. Jednak zastanówmy się, czy tylko to wpływa na wygląd naszego ciała? Po powrocie z pracy szybko gotujemy obiad, niekoniecznie patrzymy na kalorie. Jesteśmy zmęczeni, głodni, to normalne. Ale czy nie moglibyśmy się choć przez chwilę zastanowić nad tym, co się znajduje na naszych talerzach? Kotlety schabowe, frytki, panierki lub co gorsza – jedzenie fast foodów z powodu braku czasu. Czy to konieczne? Zaproponuję kilka niskokalorycznych i zdrowych przepisów, na podstawie których sama gotuję:
Pamiętajmy, że zdrowe odżywianie nie jest ważne tylko podczas odchudzających diet, ale także w życiu codziennym. Niskokaloryczne posiłki wcale nie muszą być niedobre; przeciwnie – często są wiele smaczniejsze od tych ‘ciężkich’. Dzięki zdrowemu odżywianiu poprawia się nasze zdrowie, jak również samopoczucie. Warto dodać, że najważniejsze nie jest to, ile jemy, ale co jemy.
Komentarze