Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: dążę do swego celu

  1. #1
    Blackmonia jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    23-07-2006
    Posty
    0

    Domyślnie dążę do swego celu

    Witam wszystkich
    mam na imie Monika
    14 lat
    171cm wzrostu
    i
    66kg
    eh....fatalnie....mój pierwszy cel to 60kg a potem pomyśli się nad następnym.
    Odchudzanie traktuje bardzo poważnie......nie chce zbyt szybko schudnąć gdyż nie chce efektu jojo.
    Staram sie dużo ćwiczyć.
    Hmm....reszta rzeczy wyniknie podczas rozmów

  2. #2
    Blackmonia jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    23-07-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    Jeśli ktos ma jakieś fajne rady, jakieś niskokaloryczne przepisy itp to pliss..napiszcie. Bardzo mi sie to przyda

  3. #3
    Kasztana jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    19-01-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    dzięki za odwiedzinki zdrowa dieta, regularne posiłki, umiar i ćwiczenia. Tyle z mojej strony na początek pozdrawiam.

  4. #4
    MartynaSOAD jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    01-07-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    Jesteśmy z Toba Przede mna tez jeszcze duzo pracy

  5. #5
    Blackmonia jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    23-07-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    Martyna widze że ty także ważysz 66kg...damy radę.

    A jak tam u was dzis dzień zleciał?..u mnie tak jako tako. Jest strasznie gorąco i nic mi sie nie chce robić. Chyba każdy teraz w moim mieście siedzi w domu hehe

  6. #6
    Guest

    Domyślnie

    Balckmonia - dziękuje za odwiedziny na moim wątku :P

    ŻYCZĘ POWODZENIA I EFEKTOW W ODCHUDZANIU TRZYMAM KCIUKI

    Nie wiem czy zaglądałaś JESZCZE do mnie , ale jeśli nie TO wrzucę i tu kilka przepisów na sałatki niskokaloryczne

    Sałatka z kalafiora i pieczarek
    paluszki krabowe
    1 duży kalafior
    30 dag pieczarek
    1 cebula
    2 ogórki kiszone
    jogurt naturalny
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżka musztardy
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    Sposób przygotowania:
    Kalafior podzielić na małe różyczki a pieczarki i ogórki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Jogurt połączyć z łyżką soku z cytryny, musztardą i posiekanym szczypiorkiem. Wszystko razem dobrze wymieszać. Na wierzchu ułożyć paluszki krabowe podzielone na mniejsze części.


    Sałatka z bakłażanów
    50 dag bakłażanów
    2 łyżki oliwy
    3 (30 dag) ogórki kiszone
    2 (30 dag) papryki świeże
    1/2 pęczka (20 g) koperku
    sól
    Sposób przygotowania:
    Bakłażany umyć, obrać i pokroić w kostkę, a następnie podsma¬żyć na oleju, skropić wodą i przez moment gotować. Ogórki obrać i pokroić w paseczki razem z papryką. Wymieszać z wystudzonym bakłażanem. Dodać posiekany koperek i doprawić do smaku.


    Sałatka z bakłażanów i papryki
    50 dag bakłażanów
    1(15 dag) papryka czerwona
    1 (15 dag) papryka żółta
    1 (1 5 dag) papryka zielona
    3 (30 dag) cebule
    1 gałązka selera naciowego
    1 5 oliwek zielonych
    1 łyżka kaparów
    1/4 szklanki octu winnego
    Sposób przygotowania:
    Bakłażany obrać, opłukać, przekroić, usunąć pestki, pokroić w kostkę i przesmażyć na oliwie (lekko przyrumienić, aby się nie zlepiały), po czym ostudzić. Paprykę umyć, oczyścić z nasion i pokroić w cienkie paseczki. Cebulę obrać i drobno pokroić w piórka. Seler pokroić w cienkie paseczki. Wszystkie składniki wymieszać, dodać do nich kapary i oliwki. Lekko doprawić solą i pieprzem, Na końcu polać octem i całość wymieszać.


    Sałatka wiosenna z kalafiora
    1 kalafior
    1 puszka tuńczyka
    1 pęczek rzodkiewek
    1 pęczek zielonej pietruszki
    1/2 cytryny
    sól, estragon
    Sposób przygotowania:
    Kalafior wypłukać, podzielić na różyczki. Umyte rzodkiewki po¬kroić na ćwiartki. Tuńczyka podzielić na małe kawałki. Wszystkie składniki ułożyć w salaterce, posypać posiekaną pietruszką, estra-gonem, skropić sokiem z cytryny. Posolić do smaku i wymieszać.


    Sałatka z cukinii i oliwek
    2 cukinie
    15 dag zielonych oliwek
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    3 łyżki białego wina
    1 łyżka oliwy
    1/2 łyżeczki oregano
    Sposób przygotowania:
    Cukinie umyć i pokroić w kostkę. Włożyć do foremki, posypać oregano, polać winem i włożyć na 10 minut do rozgrzanego piekarnika, ostudzić. Cebulę obrać i posiekać. Wszystkie składniki połączyć z oliwkami, doprawić do smaku solą, pieprzem i polać oliwą połączoną z roztartym czosnkiem.


    Sałatka z zielonej fasolki szparagowej
    30 dag zielonej fasolki szparagowej
    2 cebule
    1 ogórek
    1 pęczek koperku
    1 łyżka oliwy
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka oregano
    1/4 łyżeczki pieprzu -sól
    Sposób przygotowania:
    Fasolkę oczyścić z włókien, opłukać, a następnie ugotować w osolonej wodzie. Ugotowaną i przestudzoną fasolkę pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Koperek opłukać i posiekać. Ogórek umyć i pokroić w plasterki. Warzywa starannie wymieszać w salaterce i polać przygotowanym sosem.
    Sposób przygotowania sosu:
    Oliwę połączyć z sokiem z cytryny, oregano, pieprzem i solą - dobrze wymieszać.


    Sałatka z cukini i szynki
    -2 (50 dag) młode cukinie
    -1 5 dag szynki
    -3 łyżki jogurtu
    -3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    -sól, pieprz

    Sposób przygotowania:
    Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na połówki i, jeżli to konieczne, usunąć pestki. Zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować, odsączyć z wody i ostudzić. Następnie cukinię pokroić w paseczki i dodać po¬krojoną szynkę. Jogurt połączyć z natką pietruszki, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Cukinię i szynkę wymieszać z sosem jogur¬towym. Sałatkę chłodzić przez 1 5 minut w lodówce.


    Sałatka z fasolki szparagowej i polędwicy
    1,5 kg fasolki szparagowej zielonej
    1/2 kg polędwicy wołowej
    2 cebule
    4 ząbki czosnku
    pół pęczka natki pietruszki
    1'gałązka świeżego rozmarynu
    zioła prowansalskie
    sól
    pieprz czarny, gruboziarnisty

    Sposób przygotowania:
    Polędwicę w całości natrzeć pieprzem, czosnkiem i obłożyć roz¬marynem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 1 70°C i piec przez 35 minut. 10 minut przed końcem pieczenia dołożyć cebu¬lę przekrojoną na połowę. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i pokroić na 3-centymetrowe kawałki, dodać polędwicę pokrojoną w centymetrową kostkę i drobno posiekaną pieczoną cebulę. Przyprawić wszystko ziołami prowansalskimi, solą oraz posiekaną natką pietruszki.


    Sałatka z kabaczków i szynki
    -112 kg kabaczków
    -10 dag szynki
    -1 strąk (1 5 dag) papryki czerwonej
    -3 łyżki (5 dag) oliwy
    -1 łyżka musztardy
    -1 łyżka rumu
    -sól, pieprz

    Sposób przygotowania:
    Kabaczki umyć, obrać, opłukać, przekroić wzdłuż na połówki, usu¬nąć pestki, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru i ugo¬tować. Następnie wyjąć, ostudzić i pokroić w kostkę. Szynkę po¬kroić w paseczki. Paprykę umyć, usunąć nasiona i również pokro¬ić w cienkie paski. Szynkę i paprykę dodać do kabaczków i połą¬czyć z olejem, musztardą i rumem, doprawiając do smaku solą oraz pieprzem.


    SMACZNEGO

  7. #7
    Blackmonia jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    23-07-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    łoł...dzięki za przepisy i powodzenia w odchudzaniu

  8. #8
    Dominiczka14 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    14-07-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    Blackmonia będzie ok!!!
    Trzymam kciuki i pozdrawiam :P

  9. #9
    Blackmonia jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    23-07-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    Oby..oby.....
    Dziś popołudniu trzeba poćwiczyć...eh...aż na samą myśl o ćwiczeniach w taki upał nic mi się nie chce

  10. #10
    Kasztana jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    19-01-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    mam nadzieję że jedank wytrzymasz i po południu zabierzesz się za ćwiczenia, zobaczysz, od razu poczujesz się lepiej we własnej skórze

Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •