Witam.
Heh malamimbla szczerze Ci życzę, żeby Ci ten chleb nie wyszedł bo chyba nie byłoby najlepiej dla Twojej diety gdyby stało się inaczej... Pewnie, że chleb domowej roboty jest dużo lepszy i zdrowszy od kupnego bo nie zawiera żadnych sztucznych spulchniaczy, konserwantów, aromatów i ulepszaczy ale kalorycznie to chyba niewiele sie od siebie różnią...
A poza tym o takich rzeczach się nie pisze!!! Ja od tygodnia nie miałam w ustach normalnego pieczywa i takiego mi smaka narobiłaś na gorącą, pachnącą kromeczkę prosto z pieca, że mogłabym Cie chyba udusić

Gdyby nie to, że to Twój wątek chętnie bym Cię z niego wyrzuciła

A tak na serio to myslę, że jak nie będziesz tego chlebka piekła codziennie to nic sie nie stanie. Pewnie, ze nie jest on mile widziany w diecie ale to nie znaczy, że mamy go całkowicie unikać do końca życia. Ja np uprzyjemniam sobie dietke słodyczami a najcześciej lodami...
Ważne żebyś uczciwie sobie wliczyła ten chlebek do tysiaczka i wszysko będzie ok.

Udanego pieczenia!!!