-
Tu cichy wielbiciel twoich przepisow. Ujawniam sie , bo jakos nic nowego nie ma i chce cie zmotywowac do dalszego pisania . Ale rozumiem - jak by mi mojego nicka skasowali , chyba bym sie wsciekla
Pa pa!
-
Obiecuje od jutra znów klepac . Znalazłam kilka fajnych przepisów
-
Warzywa duszone w jogurcie
Składniki na 4 porcje :
2 małe cukinie
4 marchewki
por
czerwona i zielona papryka
200 g pieczarek
szklanka naturalnego jogurtu
cwierć szklanki rosołu drobiowego z kostki
natka
200 g startego sera zółtego
sól
pieprz
marchew i pora ubrac , z papryki usunąć nasiona. Wszystko umyś , osuszyć i pokroić na kawałki. Pieczarki pokroić w plasterki. zalać rosołem i jogurtem, doprawić do smaku
Dusić pod prykryciem 20 minut, posypac serem i natką i dusić jeszcze 5 minut.
1 porcja ma 287 kcal
Smacznego
-
niezapominajko? Jak to się podusi z jogurtem to się nie zetnie?....Może dać go lepiej na końcu i tylko ciutkę pogrzać?....Bardzo proszę o praktyczne wskazówki, bo brzmi to bbaaaaardzo apetycznie i spróbuję zrobić! Aaaaa i pytanie świadczące o moim tragicznym poziomie kulinarnym, czy cukinię obiera się ze skóry? Jak grubo?.....
Przepisy dajesz cudne, serdecznie pozdrawiam!
-
Do podgrzewania doskonaly jest jogurt Zott, nie wiem czy on nie jest jakos "ulepszany" ale nigdy mi sie nie scial a robie na nim sos koperkowy czy czosnkowy i dodaje do zup. Nie wiem jak sie zachowa przy 20 min duszeniu , ale sprawdze niebawem
-
:)
chcialabym zaznaczyc ze ja tez czytam
-
niezapominajka19
Czy będą jeszcze jakieś przepisy
bo coś ostatnio cichutko , a recepturki podajesz wspaniałe
-
czekamy na dalsze przepisy)
-
ciekawe przepisiki Warte wypróbowania
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki