Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Wątek: jadłospis na 3 tygodnie a moze nawet dłużej 1000-1200 kcal

  1. #21
    pantanal jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    10-08-2006
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    888
    Wpisy na blogu
    3

    Domyślnie

    Myślę, ze po takim jedzeniu człowiek nie jest zbyt głodny. Jako mężczyzna wiem coś o tym. Dużo białka i warzyw. Ale może paniom potrzeba mniej?

  2. #22
    Awatar ally900
    ally900 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-10-2005
    Mieszka w
    Gdańsk
    Posty
    5

    Domyślnie

    a długo sie Pan odchudza ?gratuluje wytrwałości i sukcesów
    D- doskonałosc zawsze daleka..
    ..::})i({::..

  3. #23
    pantanal jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    10-08-2006
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    888
    Wpisy na blogu
    3

    Domyślnie

    Przepraszam, wtarabaniłem się z dobrymi radami na cudzy wątek, a przecież mam własny
    http://forum.dieta.pl/viewtopic.php?t=66596
    Tam mam zamiar dalej przytaczać swoje jadłospisy. Jeśli ktoś chce skorzystać, to zapraszam serdecznie!

  4. #24
    pantanal jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    10-08-2006
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    888
    Wpisy na blogu
    3

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez ally900
    a długo sie Pan odchudza ?gratuluje wytrwałości i sukcesów
    Proszę popatrzeć na mojego strażnika wagi. A jeśli chodzi o szczególy: 17 kg od 20 czerwca do 30 września 2005 i - jak dotąd - 14 kg od 20 maja 2006.

  5. #25
    Awatar ally900
    ally900 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-10-2005
    Mieszka w
    Gdańsk
    Posty
    5

    Domyślnie

    no tak <gafa>
    D- doskonałosc zawsze daleka..
    ..::})i({::..

  6. #26
    evelak jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    19-07-2004
    Mieszka w
    Serock
    Posty
    2

    Domyślnie

    ŚNIADANIE
    CHUDY TWAROŻEK- 3 ŁYŻKI
    CHELB RAZOWY- 1 KROMKA
    SAŁATKA Z GEREPFRUTA I I [POMARAŃCZY ( POLAĆ JOGURTEM GRUSZKOWYM (2-3 łyżki)
    herbata
    -------------------------------------------------------punkty2,2
    ŚNIADANIEII
    jogurt owocowy- małe opakowanie
    -----------------------------------------------------punkty1,0
    OBIAD
    filet z kurczaka- 150g
    pieczarki- 2 szt
    papryka zółta- 1/2 szt
    cebula dymka- mała szt
    jogurt naturalny-1/2 małego opak.
    musztarda 1/2 łyzki
    oliwaz oliwek - 1/2 łyzki herbata
    Przepis- warzywa poroić , filet pociąc w drobne paski i przyprawic solą oregano lub majerankiem, smażyć ok. 8 minut na oliwie. D o mięsa dodać pokrojone drobno warzywa i poddusić pod przykryciem 10-15 minut. Potrawkę polać przygotowanym sosoem z jogurtu i musztardy. całośc posypać natką pietruszki
    ----------------------------------------------------------------------------punkty3,3
    Podwieczorek
    chleb ryżowy- 1 kromka
    twarożek 1 łżeczka
    kiwi - 1 średnia szt
    -----------------------------------------------------------------------punkty1,2
    Kolacja
    chelb ryżowy- 2 kromki
    margaryna
    sałata- 2 liście
    tuńczyk w sosie własnym - 1/2 puszki
    papryka czerwona pokrojona w drobna kostkę
    sok- 1 szklanka
    ------------------------------------------------------------------punkty2,4
    razem10,1= 1010kcal

  7. #27
    evelak jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    19-07-2004
    Mieszka w
    Serock
    Posty
    2

    Domyślnie

    ŚNIADANIE
    jogurt nat.- małe opak
    płatki sanidaniowe- 5 łżek
    pomarańcza- 1 średnia szt
    herbata owcocowa
    -------------------------------------------------punkty2,4
    ŚNIADANIEII
    suszone morele- 3-4 szt
    jabłko- średnie
    ------------------------------------------punkty1,3
    OBIAD
    zapiekanka ze szparagami
    kasza krakowska-4-5 łyżek( przed ugotowaniem ok. 40g)
    szparagi konserwowe- 150g ( ewentualnie fasolka szparagowa0
    jabłko- 1 średnia szt
    jajko
    mleko0,5%- szklanka
    śmietana- 1 łyżeczka
    cukier, sól, pieprz do smaku
    -------
    zagotować mleko, wsypac kaszę i ugotować na sypko. szparagi osączyć z zalewy i pokroic w małe kawałki. Jabłko obrać i pokroic w grube plastry, połączyc ze szparagami, przyprawic , zaroodporny półmisek wysmarowac margaryną i ułożyć warstwę kaszy, a na nia warstwe szparagów z jabłkiem, przykryć pozostałą kaszą , smietanę wymieszac z jajkiem i polać zapiekankę, zapiekać 40 min.posypać koperkiem, jeśli w przepisie wykorzystano faoslkę , należy ją wstępnie ugotować
    sok - marchiowo- owocowy- szklanka
    ---------------------------------------------------------------------punkty3,8

    PODWIECZOREK
    maślanka owocowa- 1 szklanka
    -----------------------------------------------------------punkty0,9
    KOLACJA
    jajo sadzone- 1 szt
    oliwa z oliwek- 1 łżeczka
    przyprawy: sół, biały pieprz lub mieszanka przypraw do dań z jajek
    pomidor- 1 śednia szt
    cykoria- 2 liście
    cebulka-1/2 małej szt
    sok marchiowo- owocowy- szklanka
    ----------------------------------------------------------punkty2,3
    razem10,7= 1070kcal

  8. #28
    MONA1503 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    17-10-2006
    Posty
    0

    Domyślnie :)

    no to sobie wydrukowalam twoje jadlospisy i postaram sie je stosowac nacodzien :)) wierze ze efekty beda:) pozdro i dzieki :D

  9. #29
    evelak jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    19-07-2004
    Mieszka w
    Serock
    Posty
    2

    Domyślnie

    jeszcze sporo zostało do przepisania jakieś 9 dni jak dobrze licze , ale trochę czasu brak . Powoli powoli uzupełnię wszystko Pozdrawiam

  10. #30
    evelak jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    19-07-2004
    Mieszka w
    Serock
    Posty
    2

    Domyślnie

    SNIADANIE
    pieczywo chrupkie- 2 kromki
    banan- mała szt
    herbata owocowa
    -------------------------------punkty 2.3
    ŚNIADANIEII
    jogurt owocowy- małe opak
    -----------------------------------punkty 0.8
    OBIAD
    Mintaj w sosie szpypiorkowo- musztardowym
    filet z mintaj- 150g
    pestki słonecznika- 1 łyżka
    śmietana- 2 łyżki
    musztarda-1 łyżka
    szczypiorek-3 łżki
    przodkiewiki- pęczek
    sałata- 1 liśc
    ziemniaki- 1 szt
    woda- 1 szklanka
    Przepis-
    mintaja przyprawić oraz pokropić sokiem z cytryny. Gotować ok. 10 min. Pestki słonecznika zrumienić na suchej patelni. Podgrzać śmietanę i wywar rybny ( 2 łyżki) dodać musztardę, doprawić solą i piperzem, dodać szczypiorek i pestki słonecznika. Podawać ze startą na trace rzodkiewką i 1 średnim ugotowanym ziemniakiem
    -------------------------------------------------------------------------------punkty3.5
    PODWIECZOREK
    chleb chrupki- 1 kromka
    sałata- 1 liść
    chuda szynka wieprzowa- 1 średni plaster
    sok pomarańczowy- 1 szklanka
    ------------------------------------------------------punkty 1.3
    KOLACJA
    bułka grahamka- 1/2 szt
    margaryna
    chuda wędlina- 1 plaster
    ogórek konserwowy- 1 śr szt.
    rzodkiewki- 2-3 szt
    sok pomarańczowy- szklanka
    -------------------------------------------------punkty 2.2
    razem10,1 = 1010 kcal

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •