Myślę, ze po takim jedzeniu człowiek nie jest zbyt głodny. Jako mężczyzna wiem coś o tym. Dużo białka i warzyw. Ale może paniom potrzeba mniej?
Myślę, ze po takim jedzeniu człowiek nie jest zbyt głodny. Jako mężczyzna wiem coś o tym. Dużo białka i warzyw. Ale może paniom potrzeba mniej?
a długo sie Pan odchudza ?gratuluje wytrwałości i sukcesów
D- doskonałosc zawsze daleka..
..::})i({::..
Przepraszam, wtarabaniłem się z dobrymi radami na cudzy wątek, a przecież mam własny
http://forum.dieta.pl/viewtopic.php?t=66596
Tam mam zamiar dalej przytaczać swoje jadłospisy. Jeśli ktoś chce skorzystać, to zapraszam serdecznie!
Proszę popatrzeć na mojego strażnika wagi. A jeśli chodzi o szczególy: 17 kg od 20 czerwca do 30 września 2005 i - jak dotąd - 14 kg od 20 maja 2006.Zamieszczone przez ally900
no tak <gafa>
D- doskonałosc zawsze daleka..
..::})i({::..
ŚNIADANIE
CHUDY TWAROŻEK- 3 ŁYŻKI
CHELB RAZOWY- 1 KROMKA
SAŁATKA Z GEREPFRUTA I I [POMARAŃCZY ( POLAĆ JOGURTEM GRUSZKOWYM (2-3 łyżki)
herbata
-------------------------------------------------------punkty2,2
ŚNIADANIEII
jogurt owocowy- małe opakowanie
-----------------------------------------------------punkty1,0
OBIAD
filet z kurczaka- 150g
pieczarki- 2 szt
papryka zółta- 1/2 szt
cebula dymka- mała szt
jogurt naturalny-1/2 małego opak.
musztarda 1/2 łyzki
oliwaz oliwek - 1/2 łyzki herbata
Przepis- warzywa poroić , filet pociąc w drobne paski i przyprawic solą oregano lub majerankiem, smażyć ok. 8 minut na oliwie. D o mięsa dodać pokrojone drobno warzywa i poddusić pod przykryciem 10-15 minut. Potrawkę polać przygotowanym sosoem z jogurtu i musztardy. całośc posypać natką pietruszki
----------------------------------------------------------------------------punkty3,3
Podwieczorek
chleb ryżowy- 1 kromka
twarożek 1 łżeczka
kiwi - 1 średnia szt
-----------------------------------------------------------------------punkty1,2
Kolacja
chelb ryżowy- 2 kromki
margaryna
sałata- 2 liście
tuńczyk w sosie własnym - 1/2 puszki
papryka czerwona pokrojona w drobna kostkę
sok- 1 szklanka
------------------------------------------------------------------punkty2,4
razem10,1= 1010kcal
ŚNIADANIE
jogurt nat.- małe opak
płatki sanidaniowe- 5 łżek
pomarańcza- 1 średnia szt
herbata owcocowa
-------------------------------------------------punkty2,4
ŚNIADANIEII
suszone morele- 3-4 szt
jabłko- średnie
------------------------------------------punkty1,3
OBIAD
zapiekanka ze szparagami
kasza krakowska-4-5 łyżek( przed ugotowaniem ok. 40g)
szparagi konserwowe- 150g ( ewentualnie fasolka szparagowa0
jabłko- 1 średnia szt
jajko
mleko0,5%- szklanka
śmietana- 1 łyżeczka
cukier, sól, pieprz do smaku
-------
zagotować mleko, wsypac kaszę i ugotować na sypko. szparagi osączyć z zalewy i pokroic w małe kawałki. Jabłko obrać i pokroic w grube plastry, połączyc ze szparagami, przyprawic , zaroodporny półmisek wysmarowac margaryną i ułożyć warstwę kaszy, a na nia warstwe szparagów z jabłkiem, przykryć pozostałą kaszą , smietanę wymieszac z jajkiem i polać zapiekankę, zapiekać 40 min.posypać koperkiem, jeśli w przepisie wykorzystano faoslkę , należy ją wstępnie ugotować
sok - marchiowo- owocowy- szklanka
---------------------------------------------------------------------punkty3,8
PODWIECZOREK
maślanka owocowa- 1 szklanka
-----------------------------------------------------------punkty0,9
KOLACJA
jajo sadzone- 1 szt
oliwa z oliwek- 1 łżeczka
przyprawy: sół, biały pieprz lub mieszanka przypraw do dań z jajek
pomidor- 1 śednia szt
cykoria- 2 liście
cebulka-1/2 małej szt
sok marchiowo- owocowy- szklanka
----------------------------------------------------------punkty2,3
razem10,7= 1070kcal
no to sobie wydrukowalam twoje jadlospisy i postaram sie je stosowac nacodzien :)) wierze ze efekty beda:) pozdro i dzieki :D
jeszcze sporo zostało do przepisania jakieś 9 dni jak dobrze licze , ale trochę czasu brak . Powoli powoli uzupełnię wszystko Pozdrawiam
SNIADANIE
pieczywo chrupkie- 2 kromki
banan- mała szt
herbata owocowa
-------------------------------punkty 2.3
ŚNIADANIEII
jogurt owocowy- małe opak
-----------------------------------punkty 0.8
OBIAD
Mintaj w sosie szpypiorkowo- musztardowym
filet z mintaj- 150g
pestki słonecznika- 1 łyżka
śmietana- 2 łyżki
musztarda-1 łyżka
szczypiorek-3 łżki
przodkiewiki- pęczek
sałata- 1 liśc
ziemniaki- 1 szt
woda- 1 szklanka
Przepis-
mintaja przyprawić oraz pokropić sokiem z cytryny. Gotować ok. 10 min. Pestki słonecznika zrumienić na suchej patelni. Podgrzać śmietanę i wywar rybny ( 2 łyżki) dodać musztardę, doprawić solą i piperzem, dodać szczypiorek i pestki słonecznika. Podawać ze startą na trace rzodkiewką i 1 średnim ugotowanym ziemniakiem
-------------------------------------------------------------------------------punkty3.5
PODWIECZOREK
chleb chrupki- 1 kromka
sałata- 1 liść
chuda szynka wieprzowa- 1 średni plaster
sok pomarańczowy- 1 szklanka
------------------------------------------------------punkty 1.3
KOLACJA
bułka grahamka- 1/2 szt
margaryna
chuda wędlina- 1 plaster
ogórek konserwowy- 1 śr szt.
rzodkiewki- 2-3 szt
sok pomarańczowy- szklanka
-------------------------------------------------punkty 2.2
razem10,1 = 1010 kcal
Zakładki