Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 61

Wątek: Kasza manna

  1. #31
    Pipinio jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    04-10-2005
    Mieszka w
    Pyskowice
    Posty
    0

    Domyślnie

    ja dodałam odtatnio cynamonu i cukru waniliowego do smaku.Pychotka :P .mialam dzisjiaj zrobic manne ale nie miałam jej gdzie wcisnąć i mleka nie było...ehh

  2. #32
    xixatushka69 Guest

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Pipinio
    ja dodałam odtatnio cynamonu
    z cynamonem to ja ostatnio jajecznice jadłam...

  3. #33
    Pipinio jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    04-10-2005
    Mieszka w
    Pyskowice
    Posty
    0

    Domyślnie

    hehe..dobre :P pomyliłaś sie czy tak na spróbe?

  4. #34
    xixatushka69 Guest

    Domyślnie

    no, chciałam spróbować

  5. #35
    grubasek1992 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    10-04-2006
    Posty
    79

    Domyślnie

    ja cynamon ostatnio dodaje do prawie wszystkiego
    i sredni zuzywam jedna torebeczke na tydzien;p
    http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/s...?p=154#post154

    waga 55 ;(
    wzrost: 163
    BMI : 20.7
    łydka: 35cm
    kolano: 38cm
    udo: 53cm
    biodra: 86cm
    przed pępkiem: 79cm
    talia: 65cm

    kolejne ważenie 31.07

  6. #36
    Awatar paulaniunia
    paulaniunia jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    18-06-2006
    Mieszka w
    Łódź
    Posty
    29

    Domyślnie

    kurcze chyba w czwartek zrobie sobie kasze

  7. #37
    Aramis44 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    19-03-2007
    Posty
    0

    Domyślnie

    Grysik na słodko? A może inaczej:

    3-4 łyżki stołowe grysiku
    2-3 szklanki wody
    1/4 kostki rosołowej (lub jeszcze lepiej kostki grzybowej)

    Około 150 kcal + dekoracja, a jest to porcja na 2 osoby.

    Do wody wrzucić kostkę, jak się rozpuści dosypać grysik, zagotować często (ciągle?) mieszając. Powinna się zrobić gęsta (budyniowata lub gęstsza) masa. Wlać do miseczek, udekorować natką pietruszki, "zapałkami" z marchewki, czymś kolorowym

    Poza tym grysik całkiem nieźle zastępuje w kuchni bułkę tartą, w panierce wciąga mniej tłuszczu (o ile piecze się na tłuszczu), nadaje się do obtaczania ryby (zamiast mąki), "wyciągania" wilgoci z mielonych (lub ich zamienników). No i świetnie smakuje

  8. #38
    magdalenka188 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    23-06-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    ja juz dawno nie jadlam kaszki ostatnio na wakacjach w tamtym roku, ale takiego smaka mi narobilyscie ze chyba w nagrode po maturze sobie zrobie .
    W tamtym roku tak mi smakowala ze potrafilam ze 3 razy dzienie gotowac, i pamietam ze troche wtedy przytylam wiec sie troche boje.
    Robilam ja tak moze sie komus przepis przyda:
    3 ( 60g) łyżki kaszy manny
    500 ml mleka
    łyżka cukru+(5 tabletek słodzika)
    szklanka wody

    gotowalam to sobie czesto na obiad wychodzila solidna porcja, bo ja strasznie lubie duzo jesc. jak ja wazylam łyżke kaszy to wychodzilo mi 60g to ja nie wiem dlaczego wasze waza tak malo?? [/quote]

  9. #39
    grubasek1992 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    10-04-2006
    Posty
    79

    Domyślnie

    ja juz dawno nie jadllam kaszki;p
    http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/s...?p=154#post154

    waga 55 ;(
    wzrost: 163
    BMI : 20.7
    łydka: 35cm
    kolano: 38cm
    udo: 53cm
    biodra: 86cm
    przed pępkiem: 79cm
    talia: 65cm

    kolejne ważenie 31.07

  10. #40
    minako89 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    17-03-2007
    Posty
    0

    Domyślnie

    a moja kolezanka je kasze z gulaszem sojowym a ja nie wyobrażam sobie kaszki manny inaczej niż na slodko na sniadanko

    btw jak myslicie czy kasza manna moze powodowac zatwardzenia?

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •