Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 70

Wątek: Ryby

  1. #11
    mam-kompleksy jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-05-2004
    Mieszka w
    Chorzów
    Posty
    110

    Domyślnie

    mnie tam mozecie powiedsic al ekupuje zamrozone kotleciki w ksztalcie delfinka i amciam, albo wedzona makrela i tez polykam doslownie lol zartuje nio

  2. #12
    Nantosvelta jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    01-05-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Ja poprostu przyprawiam zamrożony filet czegośtam przyprawą do ryb i smaże bez tłuszczu, albo pieke w piekarniku w folii.

  3. #13
    mam-kompleksy jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-05-2004
    Mieszka w
    Chorzów
    Posty
    110

    Domyślnie

    nie przypala ci sie jak smazysz bez tluszczu???

  4. #14
    Kasia Cz. Guest

    Domyślnie

    Ja też tak robię, jak nantosvelta
    Wybieram niskokaloryczną rybkę - najczęściej jest to dorsz, bo lubię - nacieram przyprawą do rybek i na teflonową patelnię Bez tłuszczu, bo rybka w trymiga wypuszcza soczek i "smaży" się na tym soczku właśnie
    Trwa to chwil kilka tylko i jest pycha!!!
    Ja za bardzo nie mam czasu, więc zawsze wybieram najprostsze rozwiązania.
    Poza tym można zrobić, np. klopsiki z gotowanej rybki - zmielić, dodać duuużo naci pietruszki, 1/2 jajeczka, łyżeczkę mąki, wymieszać - na osoloną wodę i gotowe
    Do tego tarta marchew albo brukselka albo kiszona kapustka....
    Ojej, ale odjechałam, a ja przecież na dC teraz jestem już 13-ty dzień.....
    Na razie to ja mogę tylko oczami wyobraźni taką rybkę pooglądać

  5. #15
    mam-kompleksy jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-05-2004
    Mieszka w
    Chorzów
    Posty
    110

    Domyślnie

    tylko z tefla, idzie tak smazyc?? z panierka cyz bez??

  6. #16
    Kasia Cz. Guest

    Domyślnie

    Nie no bez panierki, Boże broń
    Na tefloniku i na własnym "soczku" i tak się ładnie przyrumieni, tylko trza nad nią stać i pilnować, co by się nie spaliła, ale to "smażenie" trwa jakieś 5 minutek, więc można wytrzymać

  7. #17
    mam-kompleksy jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-05-2004
    Mieszka w
    Chorzów
    Posty
    110

    Domyślnie

    spróbuje, ale jak spale to mnie matka powiesi

  8. #18
    Nantosvelta jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    01-05-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Ja zawsze sama smaże i faktycznie można spalić oj można .

  9. #19
    kiwi-ona jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Posty
    0

    Domyślnie tuńczyk

    A ja uwielbiam tuńczyka!! Oczywiście zawsze w sosie własnym. Jest on może bardziej kaloryczny od innych rybek (ok.90-100kcl) ale gdzieś czytałam, że właśnie tłuste ryby są o wiele zdrowsze, bo zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3 (czy jakos tak). A 100kcl to bez przesady nie aż tak dużo! A pyszny jest

  10. #20
    olenkaaaa jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    22-07-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Wiecie, w delikatesach Centrum przy mięsnym stoisku kupiłam takie kotleciki rybne w kształcie rybek, serduszek itd. Za 30 dag zapłaciłam coś ok. 2 złotych W woreczku mam około 10 takich kotlecików. Dziś na obiad zjadłam 3 takie cuda z brązowym ryżem i jestem ... syta !!! 100 gram takich kotlecików to jakieś sto ileś kalorii, a obiadekzapycha, że hoho. Polecam

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •