Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: ser żółty

  1. #11
    emisa jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Poznań
    Posty
    0

    Domyślnie Coś o wędlinkach

    Chciałabym wam polecić może nie ser ale wędlinkę Morlin. Kupuje taką dla dzieci. Nazywa się pierś z indyka ma 20plasterków w opakowaniach dla dzieci. Zawiera same białko i 1g tylko tłuszczu i 0 węglowodanów. Jeden plasterek to tylko UWAGA 8 kcal. Jest też wersja szynka wieprzowa, ale ta pierś jak dla mnie jest smaczniejsza Acha jedna paczka kosztuje 5zł.Pozdrawiam

  2. #12
    olenkaaaa jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    22-07-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Polecam żólty ser light firmy Zott pakowany po 8 plasterków. mało tłuszczu i mało kalorii

  3. #13
    Awatar Autkobu
    Autkobu jest nieaktywny Radny Dieta.pl
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    HELL
    Posty
    19,944

    Domyślnie

    OOO - nie widziałam tego Morlina!!
    Muszę wypróbować!!
    dzieki za polecenie!

  4. #14
    qwerq jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    taa... fajna opcja... ale ja chciałabym wiedziec co z tym serkim :/

  5. #15
    graziab jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    06-05-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Tak, ja też bym chciała się dowiedzieć co z tym serkiem

    Czyżby rzeczywiście nikt nie wiedział, ja już nawet wysłałam mail'a do producenta i nic, zero odpowiedzi

  6. #16
    mam-kompleksy jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-05-2004
    Mieszka w
    Chorzów
    Posty
    110

    Domyślnie

    ocho im sie nei chce odpowiedac na emiala

  7. #17
    lenarka jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    04-09-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    1 plasterek serka Hochland light ma 41 kalorii

  8. #18
    xixatushka69 Guest

    Domyślnie

    a ja nie potrafię żyć bez żółtego sera, jeśli mam do wyboru biały albo nawet wędlinę, top i tak wybiorę żólty a jestem na diecie. oczywiście, zjadam mało. a oto, co znalazłam o serze

    Żółty ser to najlepsze źródło wapnia, który wpływa na masę naszych kości. Odpowiednia ilość tego pierwiastka w diecie poprawia gęstość i wytrzymałość kości. Każdego dnia nasz organizm potrzebuje 1200 mg wapnia. Aby dostarczyć mu taką właśnie dawkę, musiałabyś zjeść aż 25 kg jabłek lub zaledwie 4 plasterki żółtego sera.

    • wyzwala energię

    Ser żółty to także spora dawka fosforu, który jest mineralnym budulcem dla kości i zębów. Bez fosforu organizm nie potrafiłby wytworzyć potrzebnej do życia.

    • nie wywołuje alergii

    Mogą go jeść osoby, których organizm nie produkuje laktazy, czyli enzymu trawiącego mleczny cukier. Podczas dojrzewania sera, bakterie prowadzące fermentację nie tylko produkują w nim dziury, ale zużywają też całą uczulającą laktozę. Spośród produktów mlecznych właśnie żółty ser ma najmniej substancji alergogennych.

    minusy

    •tuczy

    Kanapka z żółtym serem to sporo kalorii i tłuszczu. 100g goudy to 300 kcal, czyli prawie tyle co bajaderka.

    • podnosi cholesterol

    100 g to aż 70 - 100 mg cholesterolu. Według zaleceń lekarzy dzienna tej substancji nie powinna przekraczać 300 mg. Nadmiar cholesterolu może być przyczyną rozwoju miażdżycy.

    nasz werdykt Mimo że zawiera sporo kalorii warto, byś jadła chociaż dwa plasterki dziennie, ze względu na zawartość wapnia. Żaden inny produkt nie da ci tak aż tyle tego pierwiastka.

    ( [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] )

  9. #19
    Charisma jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    11-08-2006
    Posty
    100

    Domyślnie

    Ja sie natomiast spotkałam z opinią, że wapń pochodzący z produktów mlecznych (a więc z sera żółtego również) nie jest właściwie przyswajany przez organizm ludzki... "Wapń pochodzący z produktów zawierających kazeinę jest prawie nieprzyswajalny. Jeśli chodzi o produkty mleczne, to najlepiej wchłania się wapń z serwatki. Jest to bowiem mleko pozbawione białka. Nabiał jest teraz powszechnie zalecany w profilaktyce osteoporozy, ale nie można przesadzać z jego ilością w diecie. Nadmiar nabiału nie tylko nie zapobiega rozwojowi osteoporozy, ale przyspiesza go, bowiem wszelkie produkty białkowe zakwaszają organizm. W tej sytuacji organizm, chcąc zachować homeostazę, musi zobojętnić kwasy wapniem i wychwytuje ten pierwiastek właśnie z kości i zębów." Mimo wszystko ser żóły jem

  10. #20
    grubasek1992 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    10-04-2006
    Posty
    79

    Domyślnie

    a ja wole serek plesniowy;p
    http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/s...?p=154#post154

    waga 55 ;(
    wzrost: 163
    BMI : 20.7
    łydka: 35cm
    kolano: 38cm
    udo: 53cm
    biodra: 86cm
    przed pępkiem: 79cm
    talia: 65cm

    kolejne ważenie 31.07

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •