-
no myślę, że można zastąpić, no ale to zamiast cukru, bo miodek to obowiązkowo
-
dodajcie te wartosci do teblic kalorycznych, a tu przepiski :P
-
i tak to, co sie doda do tablic jest widoczne tylko dla tego, kto dodał...
-
Eee... a ja myślałam, że dla wszystkich. No a z miodkiem to wiadomo, że zostaje To co chciałabym z tamtąd wywalić to cukier i bułka tarta. No chba, że ona jakiś wielki cel odgrywa w tym wypieku No, a z tym sernikiem też słyszam, że boki 5cm/5cm tylko zastanwaiałam się jak to z wyskokością, bo np. sernik mojej mamy jest takie trochę spłaszczony. :P Ostatecznie mogłabym znaleźć skądś ten przepis i pododawać wszystkie składniki, ale to kupa roboty...
-
no o wysokości to nie pomyślałam A co do tej bułki tartej to nie wiem... to może by wyszło na papierze pergaminowym (wtedy eliminujemy tłuszcz i bułkę).. nie wiem... nie wszystkie ciasta wychodza na pergaminie. Mysle, że trzeba by sie przyjzec konsystencji tego ciasta. Są też formy do pieczenia, na których niby nie trzeba uzywać tłuszczu ani posypki... nie mam takich, więc nie powiem, czy dobre
-
Cóż, poeksperymentuję Chyba nie puiszczę domu z dymem :P Takie świąteczne ciasto (a przynajmniej mi takie piernik się kojarzą z świętami) będą w sam raz na wigilię i święta. Qwerq, a co ty masz za książeczkę? Kiedyś znalazłam na stronie empiku, taką książkę z przepisami różnymi dietetycznymi i tam w opisie było też, że są nawet dietetyczne przepisy na ciasta, ale jak przyszło co do czego to w sklepie jej nie było.
-
na Allegro sobie kupiłam "Nowoczesna dietetyczna książka kucharska"
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
o, takie cuś
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki