-
a czy ja mogłabym prosić o przepis na omlet z dżemem?
bo taki normalny omlet - czyli jajka rozbełtane z przyprawami i śmietną/mlekiem/wodą, usmażone i złożone na pół do dżemu mi mimo wszystko nie pasują
heh, przepraszam za zamieszanie, pytanie nieaktualne
już mi wszystko pasuje...
sama podawałam na tym forum przepis na taki omlet
omlet
przepisałam go skądś, a że nigdy omletów nie robiłam, to o tym całkowicie zapomniałam
dzisiaj zrobiłam swój pierwszy w życiu omlet. taki jak opisany ten z dżemem, ale zamiast dżemu położyłam sobie plasterek chudej wędlinki. pychotka.
pozdrawiam wszystkich omleto-żerców i przepraszam za zamieszanie
-
Ale przecież do omletów dodaje sie cukier. Czy mozna go czyms zastapić albo w ogole nie dodawać? Omlet nie będzie wtedy mniej smaczny?
-
cukier? nie słyszałam o tym!
mi tego omleta robiła mama, ale mówiła, ze jedynymi składnikami są jajka
najpierw miksuje się białka, a potem dodaje sie żółtka i miksuje sie razem z żółtakmi i na patelnie
-
Die, przecież to tylko jedna łyżka cukru, którą możesz zamienić na łyżeczkę (zawsze to o połowę kcal mniej).
Omega zajrzyj tutaj: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
-
No, oki, może są smaczne, ale jakoś nie sycące. Omleta jem wtedy. kiedy mam
W I E L K Ą ochotę na coś słodkiego. Normalnie raczej je omijam Aha! Ja jak już sobie je robie to z jednego jajka. Czy wtedy mogę sobie te 220 podzielić na pół?
-
Bo trudno jest się najeść jednym jajkiem.
Wczoraj zrobiłam sobie omlet na obiad i nie byłam po nim głodna przez kilka godzin, więc...
-
Albina, widzę na suwakach, ze jedziemy równo i chyba omlety Nam nie przeszkodziły
powodzenia
-
przepraszam a ja mam takie pytanie...
te rozbeltane jajka na omlet (czy musza byc bialka oddzielnie z zoltkami?) to jak je juz na patelnie wywale to mam ich nie mieszac tak?
i czy to tylko jajka? bez cukru/soli, bez niczego
to sie smazy na maselku czy oleju?
wybaczcie ale nie jestem niezorientowana a chcialabym poprobowac tylko musze dokladnie wiedziec co i jak
-
ja znam tak:
białka się miksuje, potem dodaje się żółtka i się miksuje, mozna dodać sól do smaku, cukier itp. a potem to na patelnie, moze być olej
-
w sumie ja też znam taki przepis.. dopiero z tego forum dowiedzialam sie ze ludzie dodają mąkę cuier i dżemy do omleta
no ale niestaty dowiedzialam się roche nie w pore więc omleta z mąką na słodko wypróbuję hmm jak waga pokaże 52 hihihi co to bedzie za święto :P
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki