zważyłam naleśnika ... mój cienki z patelni 28 cm wazy 60 -65 g
czyli130- 140 kcal
zważyłam naleśnika ... mój cienki z patelni 28 cm wazy 60 -65 g
czyli130- 140 kcal
jaaasne a ja za samego nalesnika liczylam 200
mam jeszcze jedno pytanko - ile wazy jabłko o srednicy 8 cm? baardzo prosze o odpowiedz, nie mam wagi a czesto jem i lubie jabluszka z góry dzieki
jabłko 8 cm średnicy ,po wycięciu części niejadalnych waży ok 130-140g
jak lcizycie panierkę do ryby
Ja nie liczę :P Dobra, sory, że się tak wepcham, ale ile kcal może mieć biszkopt z truskawkami???
To zalezy jaki ten placek, czy jest smietana i jakies dodatki . taki najbardziej prosty to cos koło 215 w 100g, ale to zalezy od tego co w nim było, w innym źródle znalazłam że biszkopt z truskawkami i galaretka ma juz 348 Kcl więc nie wiem dokladnie, ale osobiście liczylabym 348 Kcl
ile moga ważyc 2 łyżeczki kakao
czy jesli posłodzę słodzikiem herbatke miętową lub inne ziółka to one straca właściwości??
mam taki zwyczaj dietkowy ,ze jak coś gotuję to waże i spisuję składniki i potem liczę kaloryczność całej potrawy, dzielę na porcję i już mam.I nie jem tego czego wcześniej nie policzyłam .tylko z początku byłoto czasochłonne ,teraz po paru miesiącach mam już wprawę
Biszkopy
4 jaja x 70 kcal =280 kcal
1 szkl mąki 160 g x340 kcal=544 kcal
3/4 szkl cukru 130gx400 kcal=520 kcal
cała blacha biszkopta to 1344 kcal
truskawki 500g x27 =135 kcal
galaretka 500g x60=300
całosć 1780 kcal
damy to na blachę 25x40 cm
Jeśli lubisz matematykę to jest to 1000cm/2
czyli kawałek 10x10 cm to 17,8 kcal
całkiem znośnie
jest to cienki biszkopt z cienką warstwą galaretki (1 opakowanie ) jeśli robisz inny to trzeba to policzyć
pozdrawiam
ps nie mam zamiaru się wymądrzać ,to tylko tak w ramach niedzielnej rozrywki
Oooo jaaaa dziękuję ;*** Zaraz tak mój policzę
panierki
w tabelach jest podane że filet z kurczaka pieczony to 145 kcal w 100g
a kotlet z fileta panierowany to230 kcal
to wychodzi 85 kcal różnicy i tyle dodaję do 100g ryby ,ale nie wiem czy jest to dobrze ,ryba i kurczak moga inaczej chłonąć tłuszcz. ńa wszelki wypadek rybke po usmażeniu odciskam do ręcznika .
Zamieszczone przez sylwiazdebicy
te łyżeczki to płaskie czy czubate mam ważyć ???
Zakładki